Afbeelding

Koffiepunten sparen voor de Voedselbank

Algemeen 402 keer gelezen

REGIO - De Lionsclub Goeree-Overflakkee organiseert ook dit jaar weer de Douwe Egberts koffie- en theepuntenactie. De punten, die op koffie- en theeverpakkingen van het merk Douwe Egberts te vinden zijn, worden door de koffiebrander voor de Lions omgezet in pakken koffie, die dan weer aan Voedselbank worden gedoneerd.

“Het behoeft geen betoog dat nog meer gezinnen dan ooit niet meer in staat zijn om rond te komen, met alle problemen van dien”, zegt de Lionsclub Goeree-Overflakkee. “De toegenomen kosten voor energie en boodschappen brachten nog meer gezinnen in de problemen. Wie voldoet aan de criteria, kan een beroep doen op de Voedselbank. Deze hulp is voor maximaal drie jaar en bedoeld om mensen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen. De Voedselbank levert voedselpakketten aan gezinnen, die onder de armoedegrens leven. Koffie zit zelden in de pakketten en is relatief duur als je van weinig geld moet rondkomen.”

De afgelopen jaren werd een soortgelijke actie georganiseerd door de Lionsclub. Vorig jaar konden 1.260 pakken koffie aan de Voedselbank op Goeree-Overflakkee worden gedoneerd. Het streven is om in deze editie minstens hetzelfde aantal, maar liever nog meer pakken koffie te kunnen doneren.

De punten kunnen van begin december tot begin januari worden ingeleverd bij D.E.-inzameldozen op de volgende adressen. In Middelharnis: Plus Slingerland, Primera Dekker, Albert Heijn en Jumbo; in Sommelsdijk bij Albert Heijn; in Ouddorp bij Albert Heijn en bij Jumbo Sperling; in Stellendam bij Plus Buning; in Melissant bij de Coop; in Ooltgensplaat bij de Coop; in Oude-Tonge bij Bakkerij Koese, in Dirksland bij Coop Van Luijk. “U kunt de tellers helpen door de punten in een envelop te doen en het aantal punten op de envelop te schrijven”, aldus de Lionsclub.

Uit de krant