Afbeelding

Eben Haëzerschool Gi-ga-groen tijdens Kinderboekenweek

Algemeen 766 keer gelezen

GOEDEREEDE HAVENHOOFD - Elk jaar zorgt het thema van de Kinderboekenweek op de Eben Haëzerschool in Goedereede Havenhoofd voor mooie lessen over nieuwe en bestaande boeken. Lezen en leesplezier zijn immers heel belangrijk voor de totale ontwikkeling van alle kinderen op de basisschool.

De leescoördinator van Bibliotheek op School verzorgde boekpromotielessen. Kinderen uit de bovenbouw lazen samen met kleuters en beginnende lezers uit spannende prentenboeken. Dit jaar was het thema GiGa Groen en team en kinderen van de Eben Haëzerschool hadden veel creatieve ideeën bij dit prachtige thema. Ideeën die ook te maken hebben met duurzaamheid en zorg voor aarde en milieu. Er was groot enthousiasme voor de boeken- en plantjesmarkt. Kinderen werden ware ondernemers en leerden het concept van kopen en verkopen, omgaan met geld maar ook hoe ruilen werkt en het recyclen van gebruikte boeken en spullen. 

Mooi was ook dat de kinderen zelf bedachten dat het geld van de opbrengst op verschillende manieren besteed kon worden. Er waren dan ook veel kinderen die hun verdiende centjes stortten in de spaarpot voor het groene speelplein op school of in de spaarpot voor de voedselmarkt. 

Ook de jaarlijkse English Afternoon op de Eben Haëzer stond in het teken van GROEN. Kinderen leerden in het Engels over klimaatzaken en energiebesparing onder andere over het leven en werk van David Attenborough. Uiteraard werden daar ook weer prachtige Engelse liedjes bij gezongen. De jaarlijkse voorleeswedstrijd is altijd een feestmoment van voorlezen en genieten van spannende verhalen. Dit jaar werd Iris Breur de schoolwinnaar. Iris las voor uit het grappige boek ‘De chocolade tandarts’ van Tosca Menten. Iris zal de school gaan vertegenwoordigen in de regionale voorleeswedstrijd.

Afbeelding

Uit de krant