Afbeelding

Hoppenbrouwers open praktijkschool bij vestiging Goedereede

Algemeen 191 keer gelezen

GOEDEREEDE - Wethouder Berend Jan Bruggeman (sociaal domein, sport, cultuur en leefbaarheid gemeente Goeree-Overflakkee) opende vorige week vrijdag een praktijkschool bij de vestiging van technisch dienstverlener Hoppenbrouwers in Goedereede. Hier kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek.

Het is de vijftiende praktijkschool van Hoppenbrouwers in Nederland. De komende jaren wil het bedrijf groeien naar 40 vestigingen verspreid over het land en naar 5000 medewerkers. “Om dat te kunnen bereiken, is goed personeel onontbeerlijk”, aldus het bedrijf. 

In september vorig jaar nam Hoppenbrouwers werktuigbouwkundig technisch dienstverlener Van Wijk Installaties & Constructies uit Goedereede over om klanten op de Zuid-Hollandse eilanden te kunnen bedienen. Inmiddels is het een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met de andere Hoppenbrouwers-vestigingen in de buurt (o.a. Middelharnis) met ruim 45 medewerkers. De vestiging in Goedereede is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van cv’s, warmtepompinstallaties, zonne-energie systemen, rioleringen en sanitair.

Hoppenbrouwers streeft ernaar om in al haar vestigingen in Nederland een praktijkschool te openen. De technisch dienstverlener gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. Om meer jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek wordt veel geïnvesteerd in het contact met scholen, snuffelstages en de eigen vakkundige praktijkscholen. Vestigingsleider Martin van Wijk: “Met de opening van een eigen praktijkschool in Goedereede kunnen we iedereen met interesse in onder meer werktuigbouwkunde, zelf opleiden. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract.” Freddy van Peer, regiodirecteur bij Hoppenbrouwers voegt toe: “Op deze manier zorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en zorgen we voor doorstroom in de technische sector. Bovendien voorkomen we op deze manier dat kennis en ontwikkeling stagneert. En vanzelfsprekend zijn zij-instromers en andere vak-techneuten natuurlijk ook meer dan welkom in ons bedrijf.”

Bij aanvang van het huidige schooljaar zijn in de praktijkschool in Goedereede al een aantal nieuwe BBL-leerlingen en zij-instromers werktuigbouwkunde gestart en is er nog plek voor een aantal enthousiaste BBL-leerlingen. Ook biedt Hoppenbrouwers stageplaatsen aan op zowel mbo- als hbo-niveau. En mochten studenten een bijbaan zoeken als werkstudent, dan zijn ze van harte uitgenodigd om kennis te maken. Wethouder Berend Jan Bruggeman zei bij de opening: “De opening van deze praktijkschool geeft aan wat voor innovatief bedrijf Hoppenbrouwers is, een bedrijf dat meedenkt over wat er gebeurt in de samenleving en waar behoefte aan is. Ik hoop dat er heel veel nieuwe techneuten hier in deze praktijkschool de opleidingen gaan volgen. Ook draagt deze ontwikkeling bij aan de technische arbeidsmarkt in de regio.” Van Peer: “We willen de beste opleidingspartner zijn voor scholen en behoren tot de top 3 van beste werkgevers en beste technisch dienstverleners in de regio.”

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief