Afbeelding

Barmannen Op Volle Kracht ‘In de hoofdrol’

Algemeen 163 keer gelezen

MELISSANT - Onlangs werden Cor Zuidwijk en Piet Korteweg in het zonnetje gezet. Bijna 20 jaar lang zorgden zij tijdens de repetities van shantykoor Op Volle Kracht voor een hapje en een drankje. Dat ging niet zomaar: Cor struinde alle winkels af om het voor de leden zo goedkoop mogelijk te maken. Bovendien werd met het uitgekiende inkoopbeleid ook nog eens de clubkas gespekt. Met zijn trouwe hulp en humoristische Piet verzorgden zij iedere dinsdagavond met veel overgave en plezier het bargebeuren.

Aan alles komt een eind: Cor en Piet besloten te stoppen. Het bestuur vond dat men dit afscheid niet ongemerkt voorbij kon laten gaan. Buiten de jubilarissen om werden familieleden, oud-leden en andere belangstellenden benaderd om dit bijzondere feest bij te wonen. Een speciaal lied, gemaakt door één van de muzikanten, hadden de leden stiekem ingestudeerd. Totaal verrast waren Cor en Piet toen om half 9 de gasten de zaal binnenkwamen. In een hoofdrolachtige sfeer (ooit programma van Mies Bouwman) werden de warme gevoelens die men voor het duo had verwoord en gezongen.

Een door de voorzitter uitgereikte ‘tapkastbokaal’ was voor dit bijzondere stel zeer op zijn plaats. Binnen het koor waren geen leden die dit intensieve bargebeuren over wilden nemen. Dus is men op zoek gegaan naar een volledig verzorgd onderkomen. Een zeer geschikt ‘clubhuis’ werd gevonden in verenigingsgebouw Melishof aan de Binnenweg 59-61 te Melissant. Iedere dinsdagavond wordt daar gerepeteerd van 20.00 tot 21.45 uur. Mensen die het leuk vinden om shanty’s en zeemansliederen te zingen, zijn welkom om een keer te komen kijken en sfeer te proeven.

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief