Afbeelding

Gemeente neemt begraafplaats Statendam in gebruik

Algemeen 404 keer gelezen

STELLENDAM - De gemeente nam onlangs een nieuwe begraafplaats in Stellendam in gebruik. De algemene begraafplaats heet Statendam, vernoemd naar de eerste verbinding tussen Goeree en Overflakkee. Inwoners kunnen er sinds kort hun overleden dierbare begraven. 

De begraafplaats heeft een rustige uitstraling, aldus de gemeente. “Dat komt onder meer doordat beide kanten bijna hetzelfde zijn. Direct om de graven heen staat gras met daaromheen verharde paden. Grove beplanting omringt de begraafplaats om wind tegen te houden.”

Bezoekers kunnen de nieuwe begraafplaats vanaf de Voorstraat bereiken. Automobilisten kunnen hun auto in de omgeving parkeren. De gemeente vraagt bezoekers om de auto niet op de toegangspaden voor de poort te parkeren. De geasfalteerde hoofdpaden op de begraafplaats zijn toegankelijk voor rolstoelen. Bezoekers zijn van zonsopkomst tot zonsondergang welkom.

De gemeente beheert en onderhoudt de nieuwe begraafplaats. Op een later moment breidt de gemeente Statendam uit met een watertappunt en een informatiebord. 

Uit de krant