(Foto: Tollix)
(Foto: Tollix)

Drukbezocht open huis illustreert gastvrijheid van Visser & Visser

Algemeen 447 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Gastvrijheid. Dat is een eigenschap die Visser & Visser kenmerkt en die na de verhuizing veel beter tot zijn recht komt. In het nieuwe pand, dat eerder dit jaar in gebruik is genomen, was het vorige week donderdag open huis. Veel mensen gaven gehoor aan de uitnodiging om er een kijkje te nemen. En om de gastvrijheid op de nieuwe locatie aan de Rottenburgseweg te proeven.

“Het loopt storm”, zegt vestigingsleider Jan Kieviet. Het is druk, maar hij heeft wel even tijd om iets te vertellen over de nieuwe behuizing. “Dit is een pand dat bij ons past. Het is transparant, fris en innovatief. Het is gastvrij voor onze klanten en het biedt de collega’s fijne werkplekken. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting en het interieur. We hebben zorgvuldige keuzes gemaakt, want we wilden het in één keer goed doen. Dit is een schot in de roos.”

Relaties, familieleden, kennissen en andere belangstellenden bekijken het allemaal met eigen ogen, ondertussen genietend van een hapje en een drankje. Ze zien de flexibele en gevarieerde werkplekken, die de mensen van Visser & Visser dagelijks kiezen aan de hand van wat er op het programma staat: solo aan de slag, samen werken, overleggen, brainstormen… Kieviet: “Je ziet ze elke dag weer op een andere plek zitten.”

Maar het pand heeft nog veel meer te bieden. De bezoekers zien bijvoorbeeld ook een plek om te ontspannen en een uitnodigende entree: geen balie maar een koffiecorner. “Een balie vinden wij niet gastvrij”, zegt de vestigingsleider. “Wij zeggen: kom naar binnen en ga lekker zitten.”

Overal is het druk, zelfs op de trappen. En ook buiten bij de tenten, die voor de gelegenheid voor de deur zijn gezet, samen met een springkussen voor de kinderen. Je hoort veel positieve geluiden van open huis-bezoekers.

Verrast
“De reacties zijn lovend”, beaamt Jan Kieviet. “Mensen zijn ook verrast. Ze verwachten dit niet van een standaard accountantskantoor. Nou, dat zijn we dus ook niet. Wij proberen altijd te verrassen. Dat zie je in hoe wij werken en dat zie je ook hier in ons nieuwe pand.”

“Het is open, licht en ruimtelijk”, zegt een bezoeker, terwijl op de achtergrond de pianoklanken van jonge musici te horen zijn. “Echt een mooi pand. Het maakt ook duidelijk dat Visser & Visser een plek in de samenleving heeft.”

Bewondering is er ook voor de manier waarop interieur styliste Jacoba Struik het interieur heeft vormgegeven en van kleur voorzien. “Ik vind het leuk om buiten de lijntjes te kleuren”, zegt ze. “Anders dan anders. De sfeer is open en gezellig. Laagdrempelig en gastvrij.”

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief