Afbeelding

Beleef de bijzondere flora óf de stilte van de Kwade Hoek

Algemeen 170 keer gelezen

REGIO - Natuurmonumenten organiseert op zaterdag 24 september en dinsdag 27 september twee bijzondere excursies in het dynamische natuurgebied de Kwade Hoek om het gebied eens van een andere kant te ontdekken.

Tijdens de stiltewandeling op 24 september combineert een gids van Natuurmonumenten de kennismaking met een ongerept en dynamisch landschap waar zee en wind nog de baas zijn met het in stilte ervaren van de geluiden van de ontwakende natuur. “Een bijzondere ervaring. Tijdens deze excursie loop je zoveel mogelijk in stilte”, aldus Natuurmomunmenten. De wandeling start om 7.00 uur.

Dinsdag 27 september is er een wandeling langs duinen, kwelder en strand. “Tijdens deze najaarswandeling geniet je van een uitgestrekt duingebied waar stuifduinen, kwelders, brede stranden en bos elkaar afwisselen. De diversiteit van het landschap zie je terug in de vele plantensoorten die in dit buitendijks land te vinden zijn.” Deze wandeling start om 13.30 uur.

Aanmelden voor deze excursies kan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. De excursies duren beiden ongeveer twee uren. Trek goed schoeisel aan en neem wat te eten of te drinken mee. Start is vanaf de parkeerplaats Kwade Hoek, Oostdijkseweg 103 Goedereede. Prijs bedraagt 10,00 euro (leden Natuurmonumenten betalen 7,00 euro.)

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief