(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Kerk in Actie zoekt collectanten

Algemeen 91 keer gelezen

REGIO - Van 21 tot 26 november organiseert Kerk in Actie haar landelijke huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Voor deze collecte worden collectanten gezocht. 

Kerk in Actie organiseert de collecte in 2022 voor de derde keer. “De afgelopen jaren was de landelijke collecteweek een groot succes. Het collectedoel sprak erg aan en de collecte werd positief ontvangen. Mooi dat de kerk zich van deze kant laat zien, zeiden gevers. Het doel van de collecte is, net als vorige jaren, een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. In Griekse vluchtelingenkampen verblijven duizenden kinderen. Zij hebben onze hulp nog steeds heel hard nodig. Kerk in Actie helpt met voedsel, kleding, zorg en onderwijs en probeert deze kinderen op een betere plek te krijgen.”

Collectecoördinator Carla Domburg organiseert de collecte in Ouddorp en Goedereede. Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden bij de collectecoördinator Carla Domburg, domburgcarla@gmail.com. Je kunt je ook opgeven bij het landelijk collecteteam van Kerk in Actie: 030 - 880 1701, collecte@kerkinactie.nl of via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte.

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op kerkinactie.nl.

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief