(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Ontmoetingsdagen met koopjes- en snuffelmarkt in en rond de Exoduskerk

Algemeen 598 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Vrijdagavond 4 november en zaterdag 5 november staat de Exoduskerk, Dorpsweg 97 te Sommelsdijk weer in het teken van haar jaarlijkse Ontmoetingsdagen. 

De ontmoetingsdagen zijn dagen van kennismaking en contact. Ook nu zijn rond en in het kerkgebouw diverse activiteiten gepland. Op het parkeerterrein achter de kerk is extra ruimte gecreëerd waar vis, oliebollen, streekproducten en bakkersproducten verkocht worden. In de kerkzaal is een koopjesmarkt met dit jaar een groot assortiment puzzels, gezelschapsspellen en speelgoed. Daarnaast is er ook de bekende Exodus antiek- en curiosakraam, de crea- en kerstkraam. “De altijd prijs- en enveloppenkraam voor de kinderen is een traditie en dit jaar nog leuker en spannender”, aldus de organisatie.

“De boekenmarkt van de Exoduskerk is divers en uitgebreid en hoort tot één van de grootste van Goeree Overflakkee. De boeken liggen overzichtelijk op rubriek gerangschikt. Er zijn romans, thrillers, literatuur, hobby- en kinderboeken, maar ook bijzondere exemplaren over de Tweede Wereldoorlog, streek- en algemene geschiedenis, waaronder veel eilandgeschiedenis. Daarnaast is er een groot aantal boeken over religie. Wij mochten dit jaar uit een particuliere verzameling een prachtige collectie kunstboeken ontvangen.”

Dit jaar wordt ook weer de loterij georganiseerd en draait het rad van fortuin met mooie prijzen en een hoofdprijs. Er is tweedehands dames-, heren- en kinderkleding in vele maten, merken en kwaliteiten. Deze is geselecteerd op kwaliteit. De verkoop van oliebollen is aan de achterzijde van het kerkgebouw. Daar is ook een kraam met streekproducten, met fruit, groenten, kaas en advocaat en er zijn kruukplaetjes te koop. Het resultaat van ‘heel de Exodus bakt’ is te vinden in de bakkerskraam.
Op zaterdag 5 november wordt er gebakken platvis verkocht. In de ruime koffiecorner kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie met gebak of een heerlijke verfrissing.

Ook dit jaar wordt een deel van de netto opbrengst geschonken aan twee goede doelen. Het resterende deel zal besteed worden aan onderhoud en activiteiten van de kerk.
De Ontmoetingsdagen zijn te bezoeken op vrijdagavond 4 november van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag 5 november van 10.00 tot 16.00 uur bij de ExoduskerkDorpsweg 97a, Sommelsdijk.

Uit de krant