Afbeelding

Opfriscursus rijvaardigheid senioren Goeree-Overflakkee

Algemeen 344 keer gelezen

REGIO - Gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 60 jaar en ouder uit voor een opfriscursus Rijvaardigheid. 

De cursus wordt op donderdag 13 oktober gegeven door Veilig Verkeer Nederland bij voetbalvereniging De Jonge Spartaan in Middelharnis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch via 0184 - 68 53 17.

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe verkeersregels, maar ook door vermindering van gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen. Om senioren veilig aan het verkeer te laten deelnemen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een opfriscursus Rijvaardigheid in het verenigingsgebouw van De Jonge Spartaan in Middelharnis (aan de Oostplaatseweg 19). Aanmelden kan voor de ochtendsessie van 09.00 tot 12.00 uur of voor de middagsessie van 13.00 tot 16.00 uur.

Theorie en praktijk
De opfriscursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte, laat de gemeente weten. “Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Specialisten nemen een ogen- en reactietest af. Met een speciaal opgeleide begeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kunt verbeteren.”

Voor wie is deze cursus bestemd?
Voor iedere belangstellende, ouder dan 60 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs en een auto of brommobiel en woont op Goeree-Overflakkee. Om zich aan te melden of voor vragen kunnen belangstellenden terecht bij mevrouw L. de Jong van VVN via het e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch via 0184 – 68 53 17. Aanmelden kan tot 8 oktober. Bij geen gehoor kan een boodschap worden achter gelaten. Na de aanmelding ontvangen de deelenemers een bevestigingsbrief. Gezien de verwachte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat om op tijd aan te melden.

De eigen bijdrage in de kosten is 15 euro. Deze kosten worden ter plaatse betaald aan het begin van de cursus. Het grootste deel van de kosten, circa 50 euro per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid. Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

Uit de krant