(Foto: Shutterstock).
(Foto: Shutterstock).

Ministerie zoekt ‘Klimaatburgemeester’ op Goeree-Overflakkee

Algemeen 671 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Al 110 Klimaatburgemeesters hebben zich aangemeld voor de Nationale Klimaatweek 2022, maar in de gemeente Goeree-Overflakkee zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nog een Klimaatburgemeester. 

“Vind jij ook dat we met elkaar- burgers, bedrijven en de overheid- de strijd moeten aangaan tegen klimaatverandering? Ben jij iemand die al stappen heeft gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten, consumeren of reizen; en draag je dit ook graag uit? Doe dan mee! Want we hebben jou nodig als Klimaatburgmeester van Goeree-Overflakkee. Door jouw verhaal te delen, inspireer jij andere Nederlanders om ook duurzamer te leven”, zo luidt de oproep vanuit het ministerie. “Naast Klimaatburgemeesters zoeken we ook bedrijven en organisaties die zich aansluiten als Klimaatsupporter voor de NKW.”

Op 31 oktober start de tweede Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In die week (die loopt t/m 6 november) vraagt het ministerie, net als tijdens de eerste editie in 2021, op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen in de samenleving. “Vorig jaar tijdens de NKW zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat”, aldus het ministerie in een persbericht. “Om Klimaatburgemeester te worden, zet jij stappen om jouw CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan door middel van een grote maatregel zijn of juist iets kleins. Bijvoorbeeld door minder energie te gebruiken, je huis goed te isoleren, het eten van minder vlees en zuivel, korter of koud te douchen of vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal in het eigen netwerk en organiseert een activiteit op 31 oktober (of andere dag tijdens de NKW) in de eigen gemeente, wijk of buurt om bewoners en omgeving in beweging te krijgen.”

Aanmelden kan via www.nkw2022.nl; daar zijn ook voorbeelden te vinden van initiatieven van andere Klimaatburgemeesters. 

Uit de krant