Afbeelding

Ruim 130 bezoekers Open Dag proeftuin Van Pallandtpolder

Algemeen 441 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Afgelopen dinsdag was het druk in de Van Pallandtpolder. Meer dan 130 mensen bezochten de proeftuin tijdens de open dag die samen met Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL) werd georganiseerd. Organisatoren Huibert Groeneveld, Remco Wesdorp en Martijn Groenendijk lieten de bezoekers zien wat er allemaal gebeurt in de proeftuin. Wethouder Henk van Putten van Landbouw opende het evenement. 

“Bijzonder om zoveel bezoekers te zien in de Van Pallandtpolder. Innovatieve landbouw vindt plaats op heel veel verschillende plekken, ook bij de afzonderlijke ondernemer. De proeftuin als voorbeeld biedt een geweldige mogelijkheid om mensen samen te brengen, agrariërs en andere ondernemers maar ook scholieren, onderzoekers en geïnteresseerde inwoners”, vertelde wethouder Van Putten na afloop.

Innovatie

Vertegenwoordigers van diverse bedrijven, instanties en agrariërs vertelden de bezoekers over innovatiemogelijkheden in de landbouw. Onderwerpen als bokashi, mechanische onkruidbestrijding, gebruik van taakkaarten en gewassensoren en natuur-inclusieve landbouw kwamen aan bod. Ook werden de eerste resultaten gedeeld vanuit de proefvelden van het onderwijs.

Martijn Groenendijk over deze bijzondere samenwerking: “Iedere week komen studenten van het mbo tot aan het wo hier bij ons in de Van Pallandtpolder samen om te experimenteren en te leren van én met elkaar. Doordat hun onderzoeken gericht zijn op de praktische vraagstukken die relevant zijn voor ons project, kunnen we elkaar op deze manier dus ook echt verder helpen.”

Na afloop was er nog een informeel samenzijn met een hapje en een drankje en de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Van Pallandtpolder

“In de Van Pallandtpolder op het eiland Goeree-Overflakkee werken ondernemers, inwoners, onderwijs en overheden samen aan een duurzame toekomst voor de agrarische sector”, aldus de organisatoren. “Met veel enthousiasme werken ze aan nieuwe vormen van landbouw. Om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de agrarische sector.”

Afbeelding

Uit de krant