Afbeelding

Zomerorgelconcert met Jan Wisse in Dorpskerk

Algemeen 1 keer gelezen

OUDDORP - Op donderdag 11 augustus om 20:00 uur wordt op het Van Vulpen-orgel in de Hervormde Dorpskerk van Ouddorp een orgelconcert gegeven door Jan Wisse (1965) uit Aagtekerke. Hij hoopt een gevarieerd programma van klassieke werken van o.a. J.S. Bach, F. Mendelssohn en W.A. Mozart ten gehore te brengen. Entree is 10 euro per persoon, kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Jan Wisse heeft zijn eerste orgellessen van Arie Joosse gekregen. Vervolgens is hij orgel en piano bij Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool te Middelburg gaan studeren. Van 1985 tot 1992 heeft hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert gestudeerd, waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus heeft behaald. Aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs heeft hij vanaf 1995 bij Marie-Louise Langlais geleerd. In 1998 heeft hij deze studie afgesloten met het behalen van een Premier Prix, de hoogste waardering die voor dit examen kan worden behaald. Deze studie is mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam. Aan de Haarlemse Zomeracademie heeft hij meestercursussen bij Ewald Kooiman en Jean Boyer gevolgd.

In 1994 is hij winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours geworden. In 1998 heeft hij de tweede prijs op het internationale orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen gewonnen. In 2000 heeft hij op ditzelfde concours de publieksprijs verkregen.

Aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denijn” te Mechelen heeft Jan Wisse zijn beiaardstudie met onderscheiding afgerond. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en werkt regelmatig mee aan radio- en cd-opnames. Op Walcheren heeft hij een uitgebreide lespraktijk voor orgel en piano. Bovendien is hij dirigent van drie koren. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke. Van 1996 tot 2006 was hij voorzitter van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG).

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief