Logo eilandennieuws.nl

Modelkandidate Megan Kiela wint Van Harberden Trofee

MELISSANT - Megan Kiela heeft de Van Harberden Trofee 2022 gewonnen. Ze sleepte de ereprijs in de wacht door haar schoolresultaten: Megan sloot haar vmbo-opleiding – profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie op de Beroepscampus – af met de hoogste score van haar jaar.

Bakker Jan van Harberden overhandigde de trofee op donderdagmiddag 28 juli voor de bakkerij in Melissant. “De Van Harberden Trofee is een beloning voor mensen die goed zijn in hun vak. Om de vakmensen in het zonnetje te zetten, want die heeft Nederland hard nodig. Niet alleen bakkers, maar ook bijvoorbeeld timmermannen. We mogen ontzettend trots zijn op deze mensen met gouden handjes”, zei Van Harberden ter introductie van de overhandiging van de trofee.

Megan Kiela (16), die de prijs in ontvangst nam, noemde hij een modelkandidate. Die kwalificatie had ze te danken aan haar hoge cijfers – een 8,7 voor haar stage – en toch ook een beetje aan haar woonplaats. Ze woont in Melissant en eet al heel haar leven brood van… bakkerij Van Harberden.

Naast de Van Harberden Trofee, een beeldje, en een bos bloemen, ontving Megan ook een uitnodiging om een dagje mee te lopen in de bakkerij. Ze mag dan kiezen waar ze zich vooral mee bezig gaat houden. Megan wist het nog niet precies, maar het zou zomaar het maken van een taart kunnen worden. “Ik ga in ieder geval wat doen waar je wat aan hebt in je verdere carrière.”

Passie voor het vak
Met de trofee was ze heel blij. “Echt bijzonder.” Ze vertelde dat ze van jongs af aan belangstelling heeft voor koken en bakken. “Ik maak zelf pasta en deeg, bijvoorbeeld voor appeltaart, cinnamon rolls en brood.” Haar hoge schoolcijfers heeft ze te danken aan haar passie voor het vak. “Als je gemotiveerd bent en iets echt je ding is, gaat het vanzelf…”

Na de zomervakantie gaat Megan naar de koksopleiding in Rotterdam (Albeda College). Want koken trekt nog meer dan bakken in de bakkerij. Koken en varen, die combinatie ziet ze voor zichzelf weggelegd in de toekomst.
Megan Kiela ontvangt de trofee uit handen van bakker Jan van Harberden.

Meer berichten