Logo eilandennieuws.nl

Zangavond en orgelconcerten in Ouddorp

OUDDORP - Op donderdag 4 augustus wordt er om 19.30 uur in de Dorpskerk van de Hervormde Gemeente te Ouddorp aan de Weststraat een GZB zang- en muziekavond gehouden met als organist Wim Visser uit Sommelsdijk. De toegang is gratis. Er is een collecte zendingsorganisatie GZB.

Donderdag 11 augustus is er om 20.00 uur een orgelconcert met als organist Jan Wisse uit Aagtekerke. De entree is 10 euro per persoon, tot en met 16 jaar is de toegang gratis.

Matinee-orgelconcert met violiste
Op zaterdag 6 augustus om 11.00 uur wordt er een matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk gegeven. Voor dit orgelconcert is ds. E. Agterhuis uit Heinenoord als organist uitgenodigd. Samen met zijn echtgenote, mevrouw T. Agterhuis-Dannenberg als violiste hoopt hij een muzikaal uurtje met verschillende werken te brengen uit de renaissance, barok en romantiek. Er worden stukken gespeeld van onder meer Frescobaldi, Buxtehude, Krebs en Rheinberger.

Ds. E. Agterhuis is sinds 2018 predikant van de hervormde gemeente te Heinenoord. Al vroeg was hij actief in de muziek. Vanaf het begin van zijn studententijd in Leiden groeide de interesse om orgel te gaan spelen. Hij volgde orgellessen bij Jaap Neuteboom te Hattem. Daarnaast is hij voorafgaand aan het predikantschap als organist onder andere verbonden geweest aan de hervormde gemeente van Wezep, de protestantse gemeente Driebergen-Rijsenburg en het AMC ziekenhuis te Amsterdam.
Zijn echtgenote volgde vioollessen bij Frans Hengeveld, voormalig violist bij het Concertgebouworkest. In deze tijd was ze ook violiste in het christelijk symfonieorkest Sjosjanim te Amersfoort. Later was ze ook lid van het studentensymfonieorkest Valerius. De toegang is gratis. Een bijdrage in de kosten is welkom.

Zaterdag 13 augustus is er weer een matinee-orgelconcert om 11.00 uur, dan hoopt de van Flakkee afkomstige ds. C.D. van Alphen uit Rhoon op het orgel te spelen. Hij hoopt daarbij een zangeres te begeleiden.

Op zaterdag kan ook in de kerk een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling van schilderwerken met als thema ‘Door Geloof Alleen’. Een expositie uitgaande van de Stichting ‘uit Uw hand’ met werken van ds. Sj. Maliepaard uit Barneveld.

Meer berichten