(Foto: Wilko van Dam)
(Foto: Wilko van Dam)

Omloop dit jaar uitsluitend virtueel te beleven

Algemeen 709 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Omloop Goeree-Overflakkee is dit jaar uitsluitend virtueel te beleven. Het bestuur van de wandeltocht maakte gisteren bekend dat ook de Goereeloop van 20 kilometer, die tijdens de 32e editie van het evenement nog wel zou plaatsvinden, om organisatorische redenen is geschrapt. 

“Alle partijen hadden de intentie om er een mooi evenement van te maken, maar het moet wel haalbaar zijn.” Ondanks deze teleurstelling kijkt het bestuur van Omloop Goeree-Overflakkee vooruit en hoopt de wandeltocht volgend jaar nieuw leven in te blazen.

Hoewel het bestuur van Omloop Goeree-Overflakkee dit jaar weer een Omloop in oorspronkelijke vorm wilde organiseren, bleek al snel dat dit niet haalbaar was. Daarom werd besloten om de lange afstanden van 80 en 110 kilometer virtueel te laten verlopen, vertelt Arna de Wit, secretaris van Omloop Goeree-Overflakkee. “Om het ‘Omloopgevoel’ er toch een beetje in te houden, wilden we de 20 kilometerloop, ook wel de Goereeloop genoemd, graag door laten gaan. We zijn benaderd door AV Flakkee om de Goereeloop en de Tielemanloop te combineren om zo toch nog een leuk evenement neer te zetten.”

Het bestuur voerde gesprekken met de Oranjevereniging van Goedereede, AV Flakkee en de Gemeente Goeree-Overflakkee over de organisatie en om afspraken te maken over de verdeling van de kosten. “Dit zijn kosten van vergunningen, EHBO, beveiliging, materialen, reclame, enzovoort”, geeft De Wit aan. “Onze voorzitter Willem-Jan Kom heeft hier hard voor gewerkt en we dachten dat we na dit overleg verder konden. Alle partijen hadden de intentie om er een mooi evenement van te maken. Helaas moest de Oranjevereniging Goedereede twee weken geleden afhaken, omdat zij het organisatorisch niet rond konden krijgen bij hun vereniging. Hierna hebben we met AV Flakkee nog de mogelijkheden bekeken om de activiteiten van de Goereeloop naar Middelharnis te verplaatsen en dan te finishen bij Keukencentrum Tieleman. Dit bleek niet mogelijk, want ook AV Flakkee kreeg de organisatie niet rond. Door al deze factoren en het feit dat we midden in de zomervakantie zitten, hebben wij dan ook besloten om de Goereeloop van 20 kilometer niet door te laten gaan.”

De 32ste Omloop is nu alleen virtueel te beleven voor de 80 en 110 kilometer. Deelnemers die ingeschreven hebben voor de 20 kilometer krijgen hun geld terug. “Het is heel jammer dat het zo loopt”, zegt De Wit, “maar dit is echt overmacht. We hebben veel overleg gehad, waarbij alle betrokkenen zich volledig hebben ingezet om een mooie Omloop te organiseren. Na de vakantie gaan we met verschillende partijen in gesprek over hoe we de Omloop als evenement in stand kunnen houden. We hebben te maken met veel wet- en regelgeving. Het inhuren van beveiliging brengt bijvoorbeeld flinke kosten met zich mee. Daarnaast zijn we met een klein bestuur, dat volledig bestaat uit vrijwilligers die alles voor de Omloop naast hun dagelijks werk doen. We willen heel graag een Omloop organiseren, maar het moet wel haalbaar zijn. We hopen dat we het evenement volgend jaar weer nieuw leven en nieuw elan in kunnen blazen.”

Meer informatie over de Omloop Goeree-Overflakkee is te vinden op www.dewandeltocht.nl.

Uit de krant