Een archieffoto van Kringloopwinkel Woord en Daad Middelharnis.
Een archieffoto van Kringloopwinkel Woord en Daad Middelharnis.

Kringloopwinkel Woord en Daad Middelharnis staat met omzetscore in top drie

Algemeen 1.422 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Kringloopwinkel Woord en Daad in Middelharnis heeft een mooi eerste half jaar achter de rug. “Dat de kringloopwinkels steeds meer in een behoefte gaan voorzien, wordt steeds duidelijker. De hedendaagse consument heeft ontdekt dat er veel te halen is bij de kringloop.” In oktober bestaat de winkel in Middelharnis vijf jaar.

Het afgelopen half jaar hebben de 50 vrijwilligers hun handen vol gehad aan de goederenstromen, die worden aangeboden. “Naast de normale goederenstromen die worden gebracht en gekocht, wordt er steeds meer een beroep gedaan op de logistiek om huizen leeg te halen in verband met overlijden en verhuizen. Niet alles wat aangeboden wordt kan verkocht worden, want inmiddels weet men wat geschikt is voor de winkel.”

In de top drie
Kringloopwinkel Woord en Daad is blij met de omzetscore van januari tot en met juni van dit jaar. “De omzet was 81.754,00 euro.Vorig jaar, toen we te maken hadden met een lockdown was die 52.514.00 euro. Het nettoresultaat van dit halfjaar was 61.764,00 euro, vorig jaar was dat 33.794,00 euro. Met deze cijfers staat de winkel in de top drie van de 29 Woord en Daad winkels. Na twee moeilijke jaren kunnen we de partners weer van financiële middelen voorzien. Het waterproject in Ethiopië en werkgelegenheidsproject in Tsjaad draaien weer door.

Kleding
Kleding neemt met een omzetaandeel van bijna 20 procent een belangrijk deel van de omzet in. “Door het vele en mooie aanbod slaan vele klanten hun slag voor leuke prijsjes”, geeft de Kringloopwinkel aan. Vanaf 27 juli gaan de toch al lage prijzen verder omlaag voor kleding, hoeden, tassen en schoenen met 25 procent kassakorting.”

Vrijwilligers|
Het team vrijwilligers kan altijd versterking gebruiken, zowel vrouwen als mannen. “Bent u geïnteresseerd om een dagdeel per week of twee weken te komen, kom eens een praatje maken in de winkel.”

Ook dit jaar is er geen vakantiesluiting. Kringloopwinkel Woord en Daad Middelharnis is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant