Afbeelding

Oekraïense vluchtelingen bezoeken Diergaarde Blijdorp

Algemeen 539 keer gelezen

REGIO - Met volle teugen genieten, dat was wat het gezelschap Oekraïense vluchtelingen op zaterdag 18 juni in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp deed. Het initiatief hiertoe werd genomen door NTVV, de voetbalvereniging uit Nieuwe-Tonge, die de opbrengst van de begin maart gehouden verloting hiervoor belangeloos ter beschikking stelde.

Cees Noteboom en Johan Jordaan hoefden niet lang na te denken over ‘welk goed doel’ in aanmerking kwam voor de loterijbaten. Hoofdcoach Wim Eilander heeft (schoon)familie wonen in het oorlogsgebied en in samenspraak met de trainer werd besloten het tiental in Nieuwe-Tonge ondergebrachte Oekraïners een uitstapje te gunnen. ‘Even de gedachten op wat anders’, luidde het motto die zonovergoten zaterdag. En in dat voornemen slaagde men glansrijk. “We dienden hen telkens aan te sporen om verder te gaan, want bij elk dier of verblijf moesten foto’s worden gemaakt”, vertelt Cor Lugtenburg, één van de begeleiders die dag. “Men was zichtbaar ontzettend dankbaar voor deze mooie dag”, zo vervolgt Cor, die lid is van de Hervormde gemeente in Nieuwe-Tonge, het kerkgenootschap dat de opvang van de gebroken gezinnen uit Oekraïne in goede banen heeft geleid.
Aangezien er nog wat centen over zijn na het ‘uitje Blijdorp’, hopen de Oekraïeners binnenkort nog een keer te gaan zwemmen op Port Zélande aan de Brouwersdam.

Uit de krant