Afbeelding

Gemeente reageert op zorgen boeren

Algemeen 521 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Het stikstofbeleid van het kabinet houdt Nederland in de afgelopen week bezig. Net als in veel andere plaatsen deed dit onderwerp ook op Goeree-Overflakkee veel stof opwaaien. Met een ludieke actie tijdens de raadsvergadering van 30 juni deelden de agrariërs van Goeree-Overflakkee hun grote zorgen. 

Een groep agrariërs verzamelde zich donderdagavond bij het Rondeel, de plaats waar de gemeenteraad vergadert. Hun kinderen reden met hun speelgoedtractoren door de raadzaal. Ieder raadslid ontving daarbij een ‘miniatuurtractor’. De ludieke actie verliep op een goede en respectvolle manier. Een aantal vertegenwoordigers van de agrarische sector van Goeree-Overflakkee maakten gebruik van de mogelijkheid om in te spreken. Hun boodschap was serieus.

Zo stelde ondernemer in de agrarische sector mevrouw Hanneke de Baar bij binnenkomst van de kinderen een vraag: “Is er voor onze kinderen nog een toekomst als boer? Wij maken ons ernstige zorgen over het voortbestaan van onze bedrijven. Alle agrarische bedrijven op Goeree-Overflakkee worden geraakt door het stikstofbeleid!” De insprekers riepen de gemeente op om de agrarische sector op Goeree-Overflakkee te steunen.

Perspectief is nodig

Wethouder Henk van Putten reageerde: “De agrarische sector was in het verleden én is in de huidige tijd ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van Goeree-Overflakkee. Op het gebied van de economie en de leefbaarheid. De agrariërs op Goeree-Overflakkee staan bekend om hun duurzame innovatie. Ik vind dat we met elkaar juist verder in moeten zetten op deze innovatie. Ook vanavond bleek dat onze agrariërs perspectief nodig hebben en daarom roepen wij alle betrokken partijen dringend op om hierover met elkaar in gesprek te gaan.” De gemeente sluit zich aan bij een statement van de P10, het samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten.

Uit de krant