Logo eilandennieuws.nl

Geven aan = geven om!

REGIO - Stichting Goed voor Goed en Cherity Re-use zijn nu officieel partners. Beide organisaties zijn al meer dan tien jaar actief op Goeree-Overflakkee op het gebied van recycling, hergebruik, ondersteunen van mensen in een kwetsbare positie en armoedepreventie. 

De  samenwerking is dan ook niet voor het eerst, want de afgelopen jaren hebben ze vaker af en aan  samengewerkt. Vanaf 1 juni is dit structureel geworden. Initiatiefnemer Cherron Oostendorp is 12 jaar geleden gestart met een initiatief waarbij spullen  worden verzameld voor diegene die dit nodig heeft. Dit varieert van kleding tot witgoed, maar ook  ritjes naar de voedselbank voor mensen zonder vervoer. Dit werd mogelijk gemaakt door  enthousiaste vrijwilligers en donateurs. Door de kleinschaligheid van de organisatie heeft Cherity Reuse er altijd voor kunnen zorgen dat de donaties altijd ten goede komen aan het doel wat ze  probeert na te streven. Cherron is dan ook  erg blij dat er een samenwerking is gevonden met een stichting die zich ook al jaren kosteloos inzet voor mensen. Veel mensen weten niet dat de kringloop maar een klein onderdeel is van het grote geheel van Goed voor Goed. 

Goed voor Goed
Deze stichting is een bekende naam en directeur Joost van Welsenis is een bekend gezicht op het  eiland. Ook Goed voor Goed zet zich in voor mensen in een kwetsbare positie, inzetten van talenten  en duurzaamheid in combinatie met herbruikbare goederen. Dit doen ze onder andere met vier kringloopwinkels en een circulair ambachtscentrum. Wat niet bij iedereen bekend is, is het feit dat ook Goed voor Goed regelmatig spullen weggeeft aan mensen, scholen en projecten die dit nodig hebben, aanschuifmaaltijden organiseert en vervoer  regelt voor onder andere de voedselbank. Daarbij kloppen er al jaren mensen aan met verschillende  hulpvragen en problematieken, die worden geholpen waar nodig.

1+1=3
Waarbij Goed voor Goed staat voor ‘duurzaam omgaan met materialen, talenten en inzet’ staat Cherity Re-use  voor het ’helpen van mensen door het weggeven van herbruikbare goederen’. Omdat de basis van beide         organisaties soortgelijk is, namelijk de opvatting dat ‘de waarde van mensen en goederen zich bevindt in  kijken naar wat er wel mogelijk is’, is er gekozen om de krachten te bundelen, zodat het effect nog groter  wordt. Cherity Re-use zal namens Goed voor Goed alle gratis goederen en diensten gaan coördineren. Dit betekent in  de praktijk dat Cherron het gezicht blijft van Cherity Re-use en daarbij de ‘gratis’ zaken van Goed voor Goed  gaat regelen. Op deze wijze kunnen zowel Cherron en Joost elkaar versterken in hun eigen kracht en netwerk. Daarnaast is Goed voor Goed een ANBI-stichting; hierdoor wordt het voor Cherity Re-use nog makkelijker om  giften van donateurs in te zetten daar waar nodig.

Hoe gaat de  samenwerking eruit zien?
Alle goederen en kleding die bij Goed voor Goed worden ingenomen op alle locaties, kunnen zowel  weggegeven worden door Cherity Re-use als in de winkel terecht komen voor de verkoop. Hierdoor heeft Cherity Re-use een veel groter aanbod gekregen van spullen en kunnen er meer hulpvragen  voor goederen en kleding worden beantwoord. “Kent u iemand of bent u iemand die ondersteuning kan gebruiken vanuit Cherity Re-use/Goed voor  Goed of wilt u meer weten over de samenwerking, sponsoring of donaties, neem dan contact op met de coördinator van Cherity Re-use. Cherron is maandagmiddag tot en met donderdag bereikbaar op 06- 38 59 49 41 of mail naar cherityre-use@goedvoorgoed.nl”, aldus de stichtingen.

Teruggeven
Het officieel maken van deze samenwerking laten de beide stichtingen natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Dit vieren ze met een vernieuwd logo en om iedereen te bedanken voor alle jaren donaties en ondersteuning is er op 30 juni op alle locaties een kleine attentie voor de eerste 50 mensen die  goederen komen afleveren.

Meer berichten