Logo eilandennieuws.nl

‘Ik schaats niet met een onderduiker’

REGIO - Het onlangs verschenen boek ‘Ik schaats niet met een onderduiker’, hoe een jonge Sommelsdijker de oorlog doorkwam, gaat over Diet van der Laan die op 16-jarige leeftijd zijn toekomstplannen door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog volledig in rook ziet op gaan. 

Het boek beschrijft Diets levensverhaal tijdens die oorlog, onder andere zijn tijd in een werkkamp en zijn onderduikperiode, aangevuld met achtergrondinformatie. De schrijver van het boek is zijn zoon Jan van der Laan. 

Jan van der Laan heeft al sinds zijn jeugd veel interesse voor de Tweede Oorlog. In 2014 begon hij zich te verdiepen in de ervaringen van zijn vader en startte zijn zoektocht naar informatie. Later besloot hij Diets verhaal en alle achtergrondinformatie te beschrijven en verzamelen in dit boek. Het verhaal van Diet is er een van vele verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Vele jonge Nederlanders doorliepen een vergelijkbaar traject. Zijn verloop en ervaringen dienen dan ook als voorbeeld voor al die jonge mannen die het slachtoffer werden van een van de wreedste regimes in de geschiedenis.

Het boek kost 8,75 euro. Van de opbrengst van het boek gaat 1 euro naar KWF Kankerbestrijding en 1 euro naar de Hersenstichting. Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Dekker & Van Esbroek en Primera in Middelharnis, Bruna Oude-Tonge of te bestellen via vanderlaan@dds.nl.

Meer berichten