Mevrouw Both poseert met haar dochter op de duofiets temidden van de andere betrokkenen op De Nollehof (Foto: Adri van der Laan).
Mevrouw Both poseert met haar dochter op de duofiets temidden van de andere betrokkenen op De Nollehof (Foto: Adri van der Laan).

Duofiets uit Energiefonds voor Zorgtuin de Nollehof en inwoners Melissant

Algemeen 723 keer gelezen

MELISSANT – Donderdagmiddag kreeg Cor Joppe van Zorgtuin de Nollehof officieel de sleutels overhandigd van de duofiets. Het vervoermiddel is bestemd voor de cliënten van de zorgtuin en binnenkort ook voor inwoners van Melissant. De aanschaf van deze duofiets is bekostigd door Energiefonds Goeree-Overflakkee.

Door Adri van der Laan

Tijdens een kort officieel moment werd op het terrein van Zorgtuin de Nollehof in Melissant een duofiets in gebruik genomen. Deze -elektrisch ondersteunde-  fiets biedt plaats aan twee personen. Eén van de twee berijders stuurt en trapt en de andere hoeft alleen maar mee te trappen. Een ideaal middel om met cliënten dementie of andere hersenziekten van de zorgtuin een toertje door de omgeving te maken. De mensen van de Nollehof zijn heel blij dat deze fiets kon worden aangeschaft “een mooie aanwinst waar vast en zeker veel gebruik van zal worden gemaakt”, aldus Cor Joppe.
Cor Buscop van de Raad van Toezicht van de Nollestee, waar de Nollehof onder valt, overhandigde de sleutel van de fiets aan Cor Joppe. Buscop legt uit dat er behoefte was aan een dergelijk vervoermiddel en men ging op zoek naar sponsors. Maar men ging ook te rade bij de gemeente. De gemeente -in de persoon van Anne Marijke Elema- heeft meegedacht en uiteindelijk kon de fiets worden aangeschaft door een bijdrage uit het Energiefonds Goeree-Overflakkee. Een fonds waarin de exploitanten van verschillende energieparken op het eiland een bepaald bedrag per gewonnen megawattuur storten. Dit bedrag dient ten goede te komen aan de nabijgelegen dorpskernen voor projecten die de duurzaamheid en leefbaarheid bevorderen. Daarom was Tea Both als wethouder duurzaamheid en energiebeleid bij de overhandiging van de fiets aanwezig.
Het zal waarschijnlijk één van de laatste officiële bijeenkomsten zijn die Tea Both als wethouder bijwoont, omdat ze binnenkort het college verlaat. Ze was dan ook graag naar de Nollehof in haar woonplaats gekomen en dit om meerdere reden. Het eerste rondje op de fiets werd gedaan door haar schoonmoeder, geassisteerd door de schoonzus van Tea. Mevrouw Both bezoekt een dag in de week de Nollehof. In een kort toespraakje gaf ze aan heel blij te zijn dat de fiets kon worden aangeschaft, die uiteindelijk niet alleen bestemd is voor de cliënten van de Nollehof, maar straks kunnen alle inwoners uit Melissant hier gebruik van maken.

Energiefonds

Verder wees Tea Both erop dat de aanschaf van deze fiets een mooi voorbeeld is waaraan de gelden uit het Energiefonds kunnen worden besteed. Ze tekende hierbij aan dat er nog niet zoveel gebruik gemaakt wordt om subsidie voor bepaalde projecten in de dorpen aan te vragen. “Dit zou best nog wel meer kunnen zijn”.

Heel Melissant

Cor Joppe geeft aan dat het de bedoeling dat de duofiets ten goede komt aan de hele dorpsgemeenschap van Melissant en niet alleen bestemd is voor de cliënten van de zorgtuin. Men is nog op zoek naar een goede manier om een en ander vorm te geven. Binnenkort zal dit naar de inwoners worden gecommuniceerd. Tijdens de onlangs gehouden, druk bezochte, open dag van de Nollestee waren ook mensen van de Activiteitencommissie Melissant “en we hebben beloofd dat deze fiets ook voor anderen in het dorp beschikbaar komt”.
De fiets is geleverd en komt ook in onderhoud bij Coen van der Wal van de Fietswerkplaats in Melissant. Van der Wal was ook bij de officiële overhandiging aanwezig.

Het proefrondje van Mevrouw Both met haar dochter was zo goed bevallen, dat ze ter afsluiting graag nog eens toertje maakten. Bij de start hiervan moedigde Tea ze aan: “Vooruit met de geit!”

Uit de krant