Chris Hoogzand scoort de 0-2 in Rhoon. (Foto: Peter Prins)

De Jonge Spartaan sluit sterk seizoen af met zege

Algemeen 477 keer gelezen

REGIO - De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 voerde het eerste elftal van De Jonge Spartaan naar Rhoon. Daar stond het duel tegen de nummer 10 van de ranglijst, VV Rhoon, op de agenda. Rhoon speelde zich in de voorlaatste competitieronde veilig en de gasten uit Middelharnis wilden de vierde plaats op de ranglijst behouden.

In de openingsfase oogde de veldbezetting bij De Jonge Spartaan rommelig. Rhoon profiteerde hier bijna van in de persoon van Brandon Taylor. Hij schoot tegen keeper Johan Kroon aan en zijn 2e poging ging van de hand van de Spartaanse Keeper tegen de paal. Gaande de eerste helft kreeg De Jonge Spartaan meer grip op de thuisclub. Mogelijkheden waren er voor topscorer Wiljan Driece en aanvoerder Gerben Prins. Kevin Stolk miste voor VV Rhoon nog een uitgelezen kans de score te openen.

De voor Wiljan Driece ingevallen Jan Willem van Lente veroverde de bal na rust op de helft van Rhoon. Hij bedacht zich geen moment en speelde de bal in de diepte op de snelle Chris Hoogzand. Deze schoot de bal koeltjes langs keeper Bas Oster en dat betekende een 0-1 voorsprong. Vele kansen en mogelijkheden volgden, maar De Jonge Spartaan vergat de voorsprong in deze fase uit te breiden. Pal voor tijd was er een mooi Spartaanse aanval over meerdere schijven. Het was Chris Hoogzand die de 0-2 eindstand bepaalde.

De Jonge Spartaan kijkt terug op een prachtig en lang seizoen, waarin het tot enkele weken geleden zelfs zicht had op de nacompetitie. Met name door de nederlaag in en tegen de winnaar van de 3e periode, OSV Oud-Beijerland, verdween deelname aan de nacompetitie uit het zicht. Uiteindelijk kwam de formatie van Wim Nieuwland twee punten tekort om tegen VV Rozenburg te strijden voor een plaats in de 2e klasse. Met de aanwinsten Johan Vroegindeweij, Julian Nieuwland (beiden DOSKO) en Jeffrey van Veen (SV Charlois) volgend seizoen binnen de gelederen zal een nieuwe poging worden gewaagd te promoveren naar de 2e klasse.