Afbeelding

Onderzoek naar toekomstbestendig voortgezet onderwijs op G-O

Algemeen 362 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Uit onderzoek blijkt dat de gemeente Goeree-Overflakkee de komende jaren te maken krijgt met een (demografische) afname van het leerlingenaantal. CSG Prins Maurits en de RGO gaan daarom onderzoeken hoe het voortgezet onderwijs toekomstbestendig kan blijven, ook in tijden van eventuele krimp. Uitgangspunt daarbij is dat de twee huidige scholen met hun eigen, kenmerkende identiteit naast elkaar blijven bestaan.

Het voortgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee is in ontwikkeling. De komst van de Beroepscampus in Middelharnis is daar een mooi voorbeeld van. CSG Prins Maurits en de RGO hebben het samen mogelijk gemaakt dat alle vmbo-leerlingen op Goeree-Overflakkee onderwijs kunnen volgen in acht beroepsgerichte profielen.

Omdat de scholen en de gemeente het van belang vinden dat de stem van leerlingen en ouders meegenomen wordt, zal in samenwerking met de gemeente een vragenlijst worden uitgezet onder ouders op Goeree-Overflakkee om meer inzicht te krijgen in wat zij belangrijk vinden en wat hun overwegingen zijn voor een schoolkeuze. De opbrengsten van het onderzoek worden gebruikt om te bepalen welke concrete acties kunnen worden ondernomen om het onderwijs de komende jaren toekomstbestendig te houden.

Uit de krant