Links: veldwerker Gerwin Rikkers, rechts Martine Aantjes en Lieneke Struijk, beiden ambulant hulpverleners. (Foto: Due Fotografi)
Links: veldwerker Gerwin Rikkers, rechts Martine Aantjes en Lieneke Struijk, beiden ambulant hulpverleners. (Foto: Due Fotografi)

Ontmoetingsavond: “Hoe kun je jongeren bereiken?”

Algemeen 687 keer gelezen

STELLENDAM - Donderdag 9 juni vindt er in de Beth-El kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een Ontmoetingsavond plaats, georganiseerd door Stichting Ontmoeting. Iedereen is welkom, maar in het bijzonder worden ouders, docenten, JV-leiders en jongerenwerkers uitgenodigd.

Medewerkers van Stichting Ontmoeting, waaronder veldwerker Gerwin Rikkers, zullen vertellen over hun werk en waarom het zo belangrijk is om jongeren te bereiken. De Ontmoetingsavond heeft een interactief karakter, waarbij onder andere met elkaar gebeden wordt en ervaringen met het veldwerk worden gedeeld. Een interactieve presentatie neemt de bezoekers mee in het thema ‘presentievol ontmoeten’. 

Relatie opbouwen

Voor de uitvoering van het veldwerk werkt Ontmoeting samen met de Werkgroep Veldwerk Goeree-Overflakkee. Veldwerker Gerwin Rikkers probeert een relatie op te bouwen met jongeren, die door een opeenstapeling van problemen steeds minder perspectief overhouden. Vanuit deze relatie wordt gezocht naar passende zorg en concrete oplossingen op het gebied van werk, scholing, zorg en huisvesting.

Veldwerker op de motor

“Eind 2007 kwamen vertegenwoordigers van diverse kerken op Goeree-Overflakkee met elkaar in gesprek over de zorg om jongeren uit alle lagen van de bevolking, die zich bewegen in een wereld met drank, drugs en eenzaamheid en torenhoge schulden. De nood die gevoeld wordt voor deze ‘zorgmijders’ tussen de 14 en 26 jaar is de drijfveer achter het outreachend Veldwerk”, zo schrijft stichting Ontmoeting op haar website. Veldwerker Gerwin Rikkers komt met zijn motor regelmatig op de hangplekken op straat om een basis van herkenning en vertrouwen met de jongeren op te bouwen. De basis van het veldwerk is persoonlijk contact, van een gewoon praatje tot een directe hulpvraag. 

Op de Ontmoetingsavond van 9 juni is er van 19.00 tot 19.30 uur eerst ruimte voor een gebedsmoment, daarna is er tot de start van de presentatie inloop met koffie. De presentatie begint om 20.00 uur. Na afloop van het programma is er tijd voor onderlinge ontmoeting. De Ontmoetingsavond wordt gehouden in de Beth-El kerk, Voorstraat 108 in Stellendam. 

Uit de krant