Harold van den Berge, Steef Visser en Jan Kieviet (Foto: Kees van Rixoort).
Harold van den Berge, Steef Visser en Jan Kieviet (Foto: Kees van Rixoort).

Nieuwe pand Visser & Visser is fris en transparant: “Een plek die bij ons past”

Algemeen Zakelijk nieuws 1.229 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Het pand is transparant, duurzaam, centraal gelegen en een onderdeel van de omgeving. Het past Visser & Visser daarom als een jas, vinden Steef Visser, Jan Kieviet en Harold van den Berge van het recent verhuisde accountantskantoor.

Door Kees van Rixoort

“We hebben zestien jaar aan de Koningin Julianaweg gezeten”, zegt Kieviet, fiscalist bij Visser & Visser. “Een prima plek, we hebben er altijd plezierig kunnen werken. Maar al die betonnen muren en kleine kamertjes gaven wel beperkingen voor het Nieuwe Werken. Dat ging daar niet, of we hadden het pand grootscheeps moeten verbouwen. Het was beter om een nieuwe start te maken en alles in één keer goed neer te zetten. Ons nieuwe pand is fris en transparant, een plek die bij ons past.”

Het gloednieuwe kantoor staat op de hoek van de Langeweg en de Rottenburgseweg in Middelharnis. Een zichtlocatie in meerdere opzichten. Er komt een grote stroom aan mensen langs – velen van hen hebben zich de laatste maanden afgevraagd welke organisatie zich in het pand zou vestigen – én ze kunnen de medewerkers van Visser & Visser aan het werk zien. Even je hand opsteken naar een passerende relatie: hier kan het.

Visser & Visser huurt anderhalve etage van het kantoorpand. “Er is volop ruimte om door te groeien”, zegt Kieviet. De ruimte is flexibel in te delen en bevat, overeenkomstig de principes van het Nieuwe Werken, geen vaste werkplekken. Solo aan de slag gaan, samen werken of overleggen, brainstormen: voor alles zijn er verscheidene ruimtes. Aan de bureaus kun je zowel zittend als staand werken.

De wanden en vloeren zijn voorzien van fraaie, natuurlijke kleuren. Opvallend zijn de kunstige afscheidingen tussen ruimtes in de vorm van berkenstammen. Boven kunnen medewerkers zich ontspannen (‘Work together, play together’) en beneden is een uitnodigende entree (‘Samen koffie’) gerealiseerd.

Totaal anders

“Hoe het bevalt? Fantastisch”, zegt fiscalist Harold van den Berge. “Het is zó totaal anders met al die open ruimtes en al dat licht. De klanten reageren ook heel enthousiast. Ze vinden het pand mooi, comfortabel en transparant.”

Steef Visser, CEO van Visser & Visser: “We zijn ook een transparant bedrijf. Daarom zie je hier ook geen lamellen voor de ramen. Het draait om openheid en gastvrijheid. We hadden ook in ons oude kantoor kunnen blijven zitten, maar het paste niet meer bij wie we zijn.” Jan Kieviet vult aan: “Bovendien zijn we al drie jaar op rij de beste werkgever in de financiële sector. Nou, dan wil je je werknemers natuurlijk ook een fijne en dynamische werkplek bieden. Dat zijn we aan onze stand verplicht en het wordt gewaardeerd.”

Visser & Visser telt twaalf vestigingen, tussen Goes en Doetinchem, en circa 450 medewerkers. Sinds de verhuizing van de Koningin Julianweg naar de Rottenburgseweg zijn alle kantoren huurpanden. Steef Visser: “Wij zijn geen vastgoedbedrijf, maar een adviesorganisatie. We willen flexibiliteit, ook als het om onze vestigingslocatie gaat. Daarom huren we. Wij ontwikkelen ons sneller dan een pand.”

Later dit jaar houdt Visser & Visser open huis. Dan kan iedereen een kijkje komen nemen op de nieuwe locatie.

Binnenklimaat 

In het nieuwe pand zijn de nieuwste technieken toegepast rondom hygiëne en luchtkwaliteit. Door het innovatieve luchtbehandelingssysteem met UV-C techniek ontstaat een gezond binnenklimaat. Elektromagnetische straling maakt virussen en bacteriën onschadelijk.

Het nieuwe pand (Foto: Kees van Rixoort).

Uit de krant