De start van de Omloop in 2019 (Foto: Archief Eilanden-Nieuws).
De start van de Omloop in 2019 (Foto: Archief Eilanden-Nieuws).

Omloop in oorspronkelijke vorm verdwijnt

Algemeen 5.159 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - “Het bestuur van de Omloop Goeree-Overflakkee heeft na uitgebreid overleg helaas moeten besluiten om de 32e editie van de Omloop niet in de oorspronkelijke vorm te gaan organiseren.” Dat heeft het bestuur maandag laten weten. Alleen de 20 kilometer (de Goereeloop) wordt gehandhaafd, de 80 en 110 kilometer kunnen wel ‘virtueel’ worden gelopen, maar verzorgingsposten en dergelijke zullen er niet zijn.

“Het is een moeilijke beslissing waarbij we wandelaars, vrijwilligers, sponsors, het goede doel en alle andere stakeholders opnieuw teleur moet stellen, maar met de huidige onzekerheden en bestuurssamenstelling krijgen we het organisatorisch niet rond”, aldus het bestuur van de Omloop.

De Omloop mag natuurlijk niet verdwijnen, dus om de lange afstand wandelliefhebbers toch een uitdaging te bieden kan er net als vorig jaar ingeschreven worden voor een Virtuele Omloop (110 km) of Kennedymars (80 km) die gelopen moet worden in het weekend van 26 augustus t/m 29 augustus. 

Daarnaast wordt op 26 augustus de Goereeloop (20 km) georganiseerd, met start op 26 augustus 19.00 uur in Middelharnis bij de Staver en finish als vanouds in Goedereede waar door de Oranjevereniging Goedereede, weer een mooi feest georganiseerd wordt. 

De wandelaars voor de 80 en 110 km kunnen in eigen omgeving de afstand lopen maar kunnen ook mee starten of aansluiten bij de 20 km-wandelaars. Voor verzorging onderweg moet zelf gezorgd worden of kan men gebruik maken van de bestaande horecagelegenheden. 

De 80 km dient binnen de 20 uur (incl. rustpauzes) en de 110 km binnen 24 uur (incl. rustpauzes) te worden volbracht.

Voor alle afstanden is er een herinneringsmedaille en voor de lange afstanden tevens een certificaat en stempel voor in het wandelboekje. Het inschrijfgeld bedraagt 9 euro inclusief medaille voor de 110 en 80 km, 7,50 euro voor de 20 km en 4 euro exclusief medaille voor alle afstanden.

Inschrijven kan vanaf 1 juni en kan alleen via www.dewandeltocht.nl.

Uit de krant