Logo eilandennieuws.nl

Vijfde editie Victory Run wordt groter dan ooit

OUDE-TONGE - De Victory Run is een sportspektakel dat elk jaar nóg groter en beter wordt. Dit jaar is het tijd voor de vijfde editie van het evenement. En het belooft een geweldige dag te worden in Oude-Tonge.

Door Sam Fish

Er zijn genoeg mensen die vast nog nooit van de Victory Run hebben gehoord. De Victory Run is simpel gezegd een obstakelrun. Zo is er een Family Run van 5 kilometer en de Victory Run van 12 kilometer. Maar het is meer dan alleen een rondje hardlopen. Tijdens deze obstakelrun kom je, zoals de naam al doet denken, obstakels tegen. Klimwanden, autobanden, water, noem het maar op. Het is een uitdaging voor jong en oud!

De vijfde editie van dit evenement vindt plaats op zaterdag 2 juli. De start en finish van beide runs is op de parkeerplaats van voetbalvereniging DBGC in Oude-Tonge.

Victory Bootcamp Soldiers 

De organisatie is in handen van de Victory Bootcamp Soldiers, het bedrijf van Jordi Hotting. Hij heeft een team van zo’n acht personen om zich heen verzameld om het evenement van de grond te krijgen. “Dat zijn allemaal mensen die op de woensdagavond bij mij komen bootcampen”, vertelt Hotting. “Het is een enthousiast team, dat hart heeft voor het evenement. En dat zorgt voor een heel fijne samenwerking. We willen namelijk allemaal dat dit evenement elk jaar beter en groter wordt.”

En dat is gelukt, want de Victory Run van dit jaar is compleet vernieuwd. Een nieuwe run met water, modder, klimopdrachten, bossen, onverharde wegen, verharde wegen, tijgeren, autobanden, glijhellingen, monkeybars en natuurlijk rennen. En dat is nog maar het begin. Over het begin gesproken. Alleen de start wordt al een grote happening.

Twee opties 

Niet iedereen heeft hetzelfde fitheidsniveau en dus zijn er tijdens de Victory Run twee opties. Zo start om 10.00 uur de Family Run. Dit is een route van 5 kilometer, die toegankelijk is voor een groot publiek. “Deze route is niet alleen voor gezinnen. Elke leeftijd, jong en oud, mag hieraan meedoen”, geeft Jordi aan. “Het is bijvoorbeeld ook heel erg leuk als teambuilding binnen je bedrijf, organisatie, vereniging of club. Je hoeft dus niet per se een gezin te hebben om aan deze route mee te mogen doen.”

Om 13.00 uur start de Victory Run van 12 kilometer. “Deze is wel echt een stuk pittiger dan de 5 kilometer. Niet alleen omdat het parcours veel langer is, maar ook omdat de obstakels heftiger zijn”, vertelt hij. “Voor deze moet je dus echt wel een goed fitheidslevel hebben. Een goede training vooraf kan echt geen kwaad.”

En dan kun je er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om beide runs te doen deze dag. “Die uitdaging staat ook voor iedereen open. Het is goed te doen qua tijd, er zit namelijk genoeg tijd tussen de twee startmomenten.”

Goed doel 

Natuurlijk is het heerlijk om sportief bezig te zijn, maar het is ook nog eens voor het goede doel. Zo is er eerder al geld opgehaald voor ALS en het Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar gaat de opbrengst naar de CliniClowns. “Dat kinderen ziek zijn, is op zichzelf al verschrikkelijk”, vindt Jordi. “Maar zo’n bezoek aan het ziekenhuis kan ook nog eens traumatisch zijn. En dat is waar de CliniClowns in beeld komen. Zij zorgen dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie hun zorgen even vergeten. Dat mensen zich zo inzetten voor een ander is fantastisch. Daarom zamelen we dit jaar geld in voor dit geweldige doel.”

Meedoen

Is de Victory Run een echte uitdaging voor jou? Doe dan mee aan één van de runs, of allebei. Het evenement vindt plaats op zaterdag 2 juli bij DBGC in Oude-Tonge. De kosten én de aanmeldlink zijn te vinden op www.bootcampvictorysoldiers.nl.

Meer berichten