Logo eilandennieuws.nl
Jenny Snijder bij een van de hanging baskets (Foto: Mirjam Terhoeve).
Jenny Snijder bij een van de hanging baskets (Foto: Mirjam Terhoeve). (Foto: )

Oude-Tonge fleurt op door hanging baskets

OUDE-TONGE - Oude-Tonge oogt sinds vorige week een stukje vrolijker door een aantal hanging baskets, die op diverse plaatsen in en rond het centrum zijn opgehangen.

Door Mirjam Terhoeve

Het initiatief hiervoor kwam van Jenny Snijder, die in andere dorpen tal van die vrolijke bloembakken zag hangen en vond dat ook Oude-Tonge wel wat kleur kon gebruiken. Ze nam contact op met de dorpsraad en die zegde meteen toe dit initiatief graag financieel te ondersteunen. “Nadat ik dit groene licht had, heb ik Anne-Karin Guijt van de dorpsraad Nieuwe-Tonge benaderd om te vragen hoe ze het daar hadden aangepakt”, vertelt Jenny. “In Nieuwe-Tonge hebben ze immers al heel veel mooie hanging baskets, die zijn gefinancierd vanuit het Windfonds. Anne-Karin was graag bereid om me alle informatie te geven en ik heb haar advies opgevolgd. Zodoende heb ik in een aantal straten in het centrum van Oude-Tonge flyers rondgedeeld, met de vraag wie een hanging basket zou willen adopteren. Het gaat hierbij om wekelijks water en voeding geven. Ik kan dat uiteraard niet alleen en in ons dorp wordt dat niet door de gemeente verzorgd. Helaas was de respons wat minder dan ik had gehoopt, maar gelukkig waren er toch wat mensen bereid om dit, tot oktober ongeveer, op zich te nemen.” 

Afgelopen week werden ze bezorgd en opgehangen. Dat gebeurde op de Kaai, in de Voorstraat, Ring en Kolfweg. “Het zorgde meteen voor heel veel positieve en enthousiaste reacties. Iedereen vindt het een mooie aanvulling op ons dorp”, aldus Jenny. “Ik hoop dan ook van harte dat dit de aanzet zal zijn tot nog veel meer hanging baskets in de toekomst. Soms moeten mensen het gewoon even aankijken. Wie weet zien we dan volgend jaar nog meer baskets in meerdere straten. Dat zou toch prachtig zijn. Aanmelden hiervoor dient voor december te gebeuren, in verband met het opkweken. Tegen die tijd zal ik zeker weer een oproep doen en flyers rondbrengen. Wordt vervolgd dus.”

Wie zich nu al wil aanmelden of meer informatie wil, kan contact opnemen met Jenny Snijder via jennysnijder72@gmail.com.

Meer berichten