Logo eilandennieuws.nl
Een groepsfoto voor de bus. (Foto: Bert Kraaijenbrink)
Een groepsfoto voor de bus. (Foto: Bert Kraaijenbrink)

Oekraïne-taalklassen op schoolreis naar Blijdorp


DIRKSLAND - Twee Oekraïne-taalklasjes van samen ongeveer 25 leerlingen zijn vanaf begin april gehuisvest in een zaal van de Victoriahal in Dirksland. Een enthousiast team van onderwijsmensen geeft in deze tot leslokaal omgetoverde ruimte onderwijs aan de leerlingen van 6 tot en met 11 jaar. Daarbij worden de lesgevenden in verband met de taalbarrière ondersteund door Oekraïense moeders die als tolk fungeren. Onlangs zijn zelfs twee Oekraïense leerkrachten toegevoegd aan het team.

De kinderen gingen op schoolreis naar diergaarde Blijdorp. Op maandag 16 mei vertrok een volle bus van firma Mijnders met enthousiaste kinderen, verzorgers en leerkrachten vanaf de schoollocatie naar deze dierentuin. “Elke kind mocht één verzorger meenemen, waardoor de begeleiding talrijker was dan het aantal leerlingen. Na aankomst bij Blijdorp zijn de kinderen en hun begeleiders in groepjes door de dierentuin gegaan. Velen vergaapten zich aan de olifanten, de tijgers, de leeuwen, de neushoorns en alle andere dieren. Voor een groot aantal was dit de eerste keer dat zij dergelijke beesten in levende lijve konden zien. De onvermoeibare kinderen en hun begeleiders genoten zichtbaar tijdens hun rondgang door de diergaarde. Iedereen kreeg tussen de middag een bakje patat; ook voor drinken en fruit was gezorgd”, aldus de organisatie.

Nadat de groepjes na hun rondgang door de dierentuin weer bij elkaar gekomen waren, en nog getrakteerd werden op een ijsje, vertrok de bus rond 15.30 uur voor de terugreis naar Dirksland. Voor groot en klein even een dag zonder gedachten aan de oorlog. De schoolreis is mogelijk gemaakt dankzij een groot deel van de opbrengst van het benefietconcert voor Oekraïne van 16 april in De Staver. Allen die betrokken zijn bij het onderwijs aan de taalklassen bedanken de sponsoren en de bezoekers van de benefietavond voor de fantastische bijdrage waardoor deze onvergetelijke dag kon worden georganiseerd.

Meer berichten