Logo eilandennieuws.nl

Flakkeese brandweerploegen behalen eerste en tweede prijs

GOEREE-OVERFLAKKEE - Afgelopen zaterdag waren er weer vaardigheidstoetsen van het Algemeen Brandweer Wedstrijd comité. Ditmaal betrof het de gewestelijke wedstrijd van de hoofdklasse. Een hoofdklasse is een bepaalde vaardigheidstoets om de operationele kennis en kunde van de verschillende brandweerkorpsen te testen. De blusgroepen spelen onder leiding van een Officier van Dienst.

Bij de hoofdklasse is het aantal mogelijkheden van inzet onbeperkt, de scenario’s dienen wel realistisch te zijn. Naast brandbestrijdingswerkzaamheden moeten ook handeling verricht worden uit het verdere takenpakket van de brandweer, zoals technische hulpverlening, reddingswerk en het meten bij ongevallen met gevaarlijke stoffen.

De blusgroepen van Dirksland en Nieuwe-Tonge namen deel aan deze wedstrijd. En met een prachtig resultaat. Blusgroep Dirksland behaalde de eerste prijs en kwalificeerde zich hiermee voor de landelijke wedstrijd in september. De blusgroep uit Nieuwe-Tonge haalde de tweede prijs. “Al met al was het een zonovergoten dag, een mooi scenario en een prima resultaat voor de deelnemende Flakkeese ploegen.”

Meer berichten