De Delftse Poort in Rotterdam.
De Delftse Poort in Rotterdam.

XSARUS groeit door en heeft plek voor nieuwe medewerkers

Algemeen Zakelijk nieuws 540 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Sinds eind 2019 is XSARUS gevestigd op twee locaties: Middelharnis, waar het bedrijf ooit begon, en hartje Rotterdam. De vestiging in de Maasstad gaat verder groeien nu het e-commercebedrijf een nieuw en veel groter kantoor opent in hetzelfde gebouw: Delftse Poort. De feestelijke opening – met alle collega’s uit Middelharnis erbij – is komende vrijdag 20 mei.

Door corona is de groei van XSARUS verder toegenomen. Algemeen directeur Paul Kieviet noemt de pandemie een katalysator voor e-commerce. “Online kopen was vóór corona al heel populair, maar is door de winkellockdowns in een stroomversnelling gekomen. Iedereen vluchtte naar online, ook nieuwe doelgroepen, zoals ouderen. Daardoor hebben veel van onze klanten een flinke groei doorgemaakt, terwijl ook nieuwe bedrijven met e-commerce aan de gang zijn gegaan. Het gevolg is dat de vraag naar onze dienstverlening is gestegen.”

Twee vestigingen

Eerder had XSARUS al goed nagedacht waar de groei zou moeten plaatsvinden. “Qua kantoor uitbreiden in Middelharnis was een optie, maar daar hebben we uiteindelijk niet voor gekozen”, zegt Kieviet. “We wilden op twee locaties aanwezig zijn. Een vestiging erbij in Rotterdam lag voor de hand omdat het arbeidspotentieel daar veel groter is. Gebouw Delftse Poort staat naast het Centraal Station. Dat is ideaal voor klanten en personeel. We spreken er gemakkelijk af met klanten en we trekken personeel uit Rotterdam en verre omgeving. Bovendien is Delftse Poort een gebouw met prima voorzieningen, zoals restaurants en een sportschool.”

Na de verhuizing in Delftse Poort is er ruimte voor een verdubbeling van het Rotterdamse team. “Je ziet als nieuwe standaard ontstaan: twee dagen thuis werken en drie dagen op kantoor. Maar alsnog breiden we onze kantoorruimte in Rotterdam uit, omdat het groeipotentieel op de markt groot is”, aldus Kieviet. Het nieuwe kantoor is 2,5 keer zo groot en bevindt zich op de zevenendertigste verdieping. Het uitzicht – op zo’n 140 meter hoogte – is formidabel.

Baangarantie

In de groeimarkt waarin XSARUS opereert, is de werving van nieuwe medewerkers van groot belang. Paul Kieviet: “We zijn op zoek naar nieuwe mensen. Ook zij-instromers, mensen die in een andere sector werken en zich willen laten omscholen, of studenten die op een dood spoor terecht zijn gekomen, zijn welkom om in de wereld van e-commerce te komen werken. Wij leiden deze mensen in zeven maanden op tot junior developer. Een advertentie daarover leverde 55 geïnteresseerden en 7 aanmeldingen op. We bieden baangarantie aan iedereen die de opleiding met goed gevolg heeft afgerond.”

XSARUS is samen met COAS, Voogd en WebNL aan het onderzoeken of er een deeltijd hbo-opleiding ICT naar Goeree-Overflakkee te halen is. Ook dit initiatief is bedoeld om op de langere termijn over voldoende gekwalificeerde medewerkers te kunnen beschikken.

Uit de krant