(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 overtuigt met ruime zege op Zwartewaal

Algemeen 516 keer gelezen

REGIO - DVV’09 heeft op overtuigende wijze weer een hele belangrijke overwinning geboekt. In het duel met Zwartewaal, wat nog wel eens een lastige horde kon zijn, was het door treffers van Van der Veer en Van Dam al voor de rust beslist. In de tweede helft wist DVV’09 nog eenmaal het net te vinden, maar had de score gezien de kansenverhouding veel hoger uit kunnen vallen dan 0-4.

DVV vloog werkelijk uit de startblokken en wist vanaf minuut één de thuisploeg terug te dringen op eigen helft. Alle duels werden gewonnen en met een niet te stoppen aanvalsdrang werd het doel van Zwartewaal bestookt. Na afgekeurde doelpunten van Van der Veer en Van den Boogert, was het na een  kwartier toch raak. Een scherp aangesneden voorzet van Van den Boogert werd door Van der Veer op fraaie wijze binnengekopt. DVV had gezien de kansenverhouding al op rozen moeten zitten, maar kreeg net voor de drinkpauze uit één van de weinige tegenstoten haast het deksel op de neus. Doelman Hanenberg wist met een knappe redding de gelijkmaker te voorkomen. Na de drinkpauze gingen de Dirkslanders onverstoorbaar verder en leken de tropische omstandigheden geen invloed te hebben op de prestaties van de ploeg van John Kleijn. De tweede treffer viel na ruim een halfuur op haast identieke wijze. Nu was Van Dam met een strakke voorzet de aangever en wederom Van der Veer die de bal tegen de touwen knikte. Diezelfde Van Dam besliste vlak voor rust de wedstrijd door een afvallende bal genadeloos in de kruising te rammen. De aanval die hieraan voorafging met een combinatie tussen Boshoven en De Geus was van grote schoonheid en daarmee een heel belangrijk aandeel in de 0-3.

In de tweede helft controleerde DVV de wedstrijd en probeerde het de score verder uit te bouwen. Er volgden nog flink wat kansen, maar de keeper van Zwartewaal bleek zo nu en dan een lelijke sta-in-de-weg. Toch werd in de 65e minuut een fraaie aanval nog beloond met een doelpunt. Van Bergen werd aan de rechterkant weggestuurd door Krijger en trok de bal strak voor het doel, waar Van Dam klaar stond om zijn tweede van de middag binnen te schuiven.

De knappe en overtuigende zege was de derde overwinning in nog geen week tijd. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd met SNS. De aftrap is om 14.30 uur.