Impressie van de Mannendag van afgelopen zaterdag (Foto: Ben Scholten).
Impressie van de Mannendag van afgelopen zaterdag (Foto: Ben Scholten).

Dr. Paul Visser sprak op Mannendag in Ouddorp

Algemeen 701 keer gelezen

OUDDORP - Afgelopen zaterdag 14 mei werd in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden in Ouddorp de Mannendag Goeree Overflakkee 2022 gehouden. Spreker was dr. Paul Visser.

Door Jaap Ruizeveld

Deze bijeenkomst wordt jaarlijks georganiseerd op de eerste zaterdag van de maand februari, maar door de toen nog geldende covid-regels moest naar deze meimaand worden uitgeweken. Zoals ook in voorafgaande organisaties was ook voor deze Mannendag 2022 de belangstelling groot. Ruim honderd mannen maakten hun opwachting en zongen uit volle borst mooie liederen ter ere van God.

Dr. Paul Visser, predikant in de Rotterdamse Maranatha kerk en daarnaast onder andere verbonden aan het EO-programma ‘De Kapel’, sprak over het thema: ‘Wat als de gang eruit is?’. Hij maakte hierbij enerzijds de aansluiting bij de (veelgehoorde) gevolgen van de coronacrisis, maar trok het anderzijds ook veel breder. Het gevaar van ‘geestelijk achteropraken’ loert altijd. Zo vertelde de dominee dat in de brief aan de Hebreeën daar eerlijk en open de vinger bij gelegd wordt. Deze brief nam hij dan ook als uitgangspunt. Midden in de soms onthutsende realiteit van verslappen en afzakken is er de rode draad van liefdevolle aansporingen om een tandje bij te zetten en de gang erin te houden. Kort en krachtig staat dat verwoord in Hebreeën 12:1,2: ‘Laten we vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt, het gericht oog op Jezus.’ 

Speciale collecte

De collecte die tijdens deze Mannendag werd gehouden (opbrengst ruim 600 euro) was bestemd voor ‘De Voorste Vloer’, een nieuw prachtig project van de initiatiefnemers van de Nollestee, dat deze week (dinsdag 17 mei) officieel geopend wordt. Aan het eind van deze geslaagde samenkomst was er voor de deelnemers een broodje kroket en een vissalade. Eerder had men al kunnen genieten van de Ouddorpse bolus. 

Volgend jaar (2023) zal de Mannendag Goeree Overflakkee weer plaats vinden op de traditionele eerste zaterdag in februari: Meer informatie is te vinden op: www.mcgo.nl.

Uit de krant