(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 pakt volle buit op kunstgras in Rockanje

Algemeen 430 keer gelezen

REGIO - DVV’09 is er zaterdag 7 mei in geslaagd om de maximale drie punten mee te nemen uit Rockanje. Het was de ploeg van John Kleijn die de wedstrijd controleerde, maar moest waken voor de razendsnelle omschakeling van de thuisploeg.

Na een 1-1 ruststand liepen de Dirkslanders in de tweede helft uit naar een 1-3 voorsprong. Door een prachtige goal kort na de drinkpauze werd het nog even spannend, maar werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

Onder subtropische omstandigheden en op het nog warmer makende kunstgras waren de omstandigheden zwaar deze middag. Vandaar dat scheidsrechter Biesot besloot om een tweetal drinkpauzes in te lassen. DVV schoot uit de startblokken en kreeg al na een paar minuten en enorme mogelijkheid op de openingstreffer. Na een mooie aanval werd Van der Veer vrijgespeeld voor de keeper, die zijn poging helaas net naast zag gaan. De Dirkslanders hadden het betere van het spel, maar moesten in de omschakeling zeer alert zijn voor de snelle tegenstoot van Rockanje. De corners van De Geus en Van Dam waren levensgevaarlijke en daar wist DVV halverwege de eerste helft van te profiteren. Het was Van den Boogert die een corner tegendraads binnen kopte en zo de 0-1 op het scorebord zette. Lang kon er niet genoten worden van deze voorsprong, want uit één van de beruchte tegenstoten werd het al snel 1-1. In het vervolg van de eerste helft had Rockanje veel overtredingen nodig om de aanvallers van DVV bij het doel weg te houden. Kort voor de rust wist Van Dam een vrije trap bijna tot doelpunt te promoveren. De paal voorkwam dat de bezoekers voor de tweede keer deze middag konden juichen.

Na een gelijke ruststand pakte DVV ook in de tweede helft het initiatief. In de 53e minuut leverde dit wederom een voorsprong op. Uit opnieuw een standaardsituatie kwam de bal voor de voeten van Van den Boogert, die de bal van dichtbij langs de doelman werkte en voor de 1-2 zorgde. De verdedigers van Rockanje hadden de handen letterlijk vol aan de sterke Van Bergen. Na al een aantal keer vermeend vasthouden, kon de scheidsrechter in de 65e minuut niet anders dan de bal op de stip leggen. Van Dam ontfermde zich over deze bal en schoot hem beheerst langs de doelman, die wel de goede hoek koos. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar niets was minder waar. Kort na de drinkpauze profiteerde de thuisploeg optimaal van een miscommunicatie bij DVV en schoot de aanvaller van ver buiten het zestienmetergebied op zeer fraaie wijze binnen. Doelman Hanenberg stond aan de grond genageld en kon niet anders dan toekijken. Zo werd het de laatste twintig minuten toch nog spannend. Rockanje probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken, maar wist hier geen kansen meer uit te creëren. DVV kreeg na goed voorbereidend werk van Van Bergen via De Man nog een mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn poging ging over.

Weer een hele belangrijke overwinning voor DVV’09. Een lange voorbereidingstijd naar de volgende wedstrijd is er niet, want vandaag, dinsdag, wacht alweer het thuisduel met OFB. De aftrap is om 20.00 uur.