Afbeelding

Stoomfestival RTM 2022

Algemeen 849 keer gelezen

OUDDORP - Stoomsfeer opsnuiven, mooie tramsamenstellingen zien rijden, zelf meegaan in een nostalgisch sfeertje van het ‘oude reizen’, het kan weer. Na twee jaar uitstel is er weer een Stoomfestival bij de RTM in Ouddorp (Brouwersdam). Een werkende heikar, stoomwals en een groot aantal stoommachines brengen de sfeer terug naar oude tijden. 

De Hemelvaartsdag, tevens Nationale Stoomtreindag, staat in het teken van een intensieve tramdienst met maar liefst negen trams. De vrijdag erna is het wat rustiger, met zes trams, maar dan is er alle tijd om de mooie RTM-verzameling te bekijken. En zaterdag 28 mei sluit het feest af met de Zeeuwsche Dieseldag, waar de RTM het mooie waardevolle en unieke dieselmaterieel in de schijnwerpers zal zetten. Op al deze dagen vaart de rondvaartboot van Rederij Zeeland en sluit aan op de tramdienst. Kaartjes voor de trams (en ook de aansluitende boottocht) zijn te koop via www.rtm-ouddorp.nl of aan de kassa. 

Het goederenvervoer per RTM-tram staat in de schijnwerpers op Tweede Pinksterdag. Vrachtauto’s, bussen, tractoren en goederen per tram, het geeft allemaal weer hoe de tram vroeger deel uitmaakte van het vervoer op de eilanden.

Uit de krant