Logo eilandennieuws.nl
De Stek-O-Theek in Den Bommel.
De Stek-O-Theek in Den Bommel.

Stekjes en planten ruilen bij Stek-O-Theek in Den Bommel

DEN BOMMEL - Stekjes of planten waar je op uitgekeken bent of waar je teveel van hebt, ruilen voor een andere plant uit de plantenruilkast. 

Dat kan via Stekjesroute, hét verzamelplatform van plantenruilkasten met een route door heel Nederland en België. Plantenliefhebbers kunnen langs de verschillende aangesloten plantenruilkasten gaan om planten te ruilen. Stekjesroute is te vinden op Facebook en Instagram.

Er zijn meer dan 800 plantenruilkasten aangesloten bij Stekjesroute en de groep heeft meer dan 11.000 leden. In Den Bommel is ook een plantenruilkast: de Stek-O-Theek. Deze staat naast de minibieb.

Hoe werkt het?

Stekjesroute werkt volgens geven en nemen. Een eigen plantje of stekje wordt geruild met een plantje of stekje uit de kast (bij voorkeur voorzien van een naam). Wie niets te ruilen heeft kan ook een financiële bijdrage leveren, zodat er weer potgrond gekocht kan worden. Op 14 en 15 mei is er ook een Open Dag Stekjesroute, dan kunnen belangstellenden ook in Den Bommel terecht. Op 14 mei is het jaarmarkt in Den Bommel en zal de Stek-O-Theek er iets anders uit zien, maar er zullen veel verschillende soorten stekjes te ruilen zijn. 

Meer berichten