Afbeelding

Bloeddrukmeetpunt Hartstichting in Bibliotheek Middelharnis

Algemeen 255 keer gelezen

Goeree-Overflakkee - Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Middelharnis.

Het is belangrijk om de bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk wordt niet gevoeld, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf het veertigste levensjaar stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Daarom roept de Hartstichting mensen van 40+ op om elk jaar de bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. “Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen”, aldus de Hartstichting. Bibliotheek Middelharnis ondersteunt deze oproep. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Persoonlijke meting
Van 6 t/m 28 mei kunnen bezoekers elke donderdag, vrijdag en zaterdag (met uitzondering van  Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag) hun bloeddruk meten bij Bibliotheek Middelharnis. Op donderdag en vrijdag is het meetpunt geopend tussen 11.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 tot 16.00 uur. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Er worden ook concrete tips en adviezen gegeven over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Uit de krant