Afbeelding

Opfriscursus rijvaardigheid senioren Goeree-Overflakkee op 3 mei

Algemeen 370 keer gelezen

Goeree-Overflakkee - Gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 60 jaar en ouder uit voor een opfriscursus Rijvaardigheid. Deze wordt op dinsdag 3 mei gegeven door Veilig Verkeer Nederland in de Melishof in Melissant. Interesse? U kunt zich aanmelden via het e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch via 0184 - 68 53 17.

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe verkeersregels, maar ook door vermindering van gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen. Om senioren veilig aan het verkeer te laten deelnemen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een opfriscursus Rijvaardigheid in verenigingsgebouw Melishof in Melissant (Binnenweg 59-61). Aanmelden kan voor de ochtendsessie van 08.30 tot 12.00 uur of voor de middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur.

De opfriscursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte

Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Specialisten nemen een ogen- en reactietest af. Met een speciaal opgeleide begeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kunt verbeteren. 

Voor wie is deze cursus bestemd?

Voor iedere belangstellende, ouder dan 60 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs en een auto of brommobiel en woont op Goeree-Overflakkee.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen?

Dan kunt u terecht bij mevrouw L. de Jong van VVN via het e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch via 0184 – 68 53 17. Aanmelden kan tot 27 april. Als u belt en u krijgt geen gehoor, kunt u een boodschap achterlaten. Na de aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Gezien de verwachte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich op tijd opgeeft.

Hoeveel kost het?

De eigen bijdrage is € 15,-. Deze kosten betaalt u ter plaatse aan het begin van de cursus. Het grootste deel van de kosten, circa € 50,- per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

Uit de krant