Afbeelding

Feestelijke ingebruikname nieuw klimtoestel Pr. Johan Frisoschool

Algemeen 980 keer gelezen

Herkingen - Donderdag 14 april was het dan zover. Een zonnige en prachtige dag om het nieuwe klimtoestel op de Prins Johan Frisoschool in Herkingen in gebruik te nemen.

Een nieuw klimtoestel stond hoog op de agenda van de leerlingenraad, die aan het begin van schooljaar 2021-2022 werd gekozen uit de leerlingen van groep 5 tot en met 8. Het oude klimtoestel en het parcours waren aan vervanging toe. In de eerste maanden van het schooljaar zocht de leerlingenraad een mooi toestel uit en overlegden dat met de leerlingen in de eigen klas. Er was echter een probleem. De kosten voor het uitgekozen toestel (en een losse schommel) waren hoger dan het budget. Dat budget kon nog worden aangevuld met de helft van het bedrag van de sponsorloop t.g.v. het jubileum. De kosten voor het plaatsen van het klimtoestel waren behoorlijk hoog en daarom is besloten om dat zelf te doen. De rest van het geld werd door acties van de leerlingenraad bij elkaar gebracht. Bij de Dagwinkel, de Watersportwinkel en het Frietkot kwamen potjes te staan om het wisselgeld te doneren.

Begin december werd het klimtoestel besteld en omdat het op voorraad was, kon het al snel geleverd worden. De zaterdagen in februari en maart werden benut om met vaders, opa’s, meesters en oud-leerlingen het oude toestel te slopen, het nieuwe klimtoestel te plaatsen, nieuwe rubberen tegels te leggen, het gebied rondom de schommel en de duikelstangen af te graven en te voorzien van houtsnippers en een groot deel van het plein opnieuw te bestraten. In een paar regels geschetst, maar een enorm karwei.

Tijdens de opening applaudisseren de kinderen voor de sponsoren en de klussers. De klussers krijgen allemaal een “must have medaille” uitgereikt: PJF klusser 2022. Na het aftellen beklimmen de leerlingen van de leerlingenraad als eerste het klimtoestel, daarna sluiten alle kinderen aan om de foto te maken. 

De school laat weten de sponsoren dankbaar te zijn, te weten: ouders, opa’s en oma’s, M. van Zanten, Esselink, Eilanden-Nieuws, Hoveniersbedrijf van Wezel, Fysiocenter Flakkee, Autorijschool W. van den Tol, Nimwegen reclame en Dierenartsenpraktijk Oude-Tonge.

Uit de krant