Afbeelding

De Jonge Spartaan vijf wedstrijden op rij ongeslagen

Algemeen 289 keer gelezen

Rotterdam - Hekkensluiter BZC/Zuiderpark was zaterdag 9 april 2022 de tegenstander van De Jonge Spartaan. Eerder dit seizoen werd thuis nipt met 4-3 gewonnen. Deze wedstrijd ontbrak de onlangs geopereerde Lars Schriek en Jordy Frank ontbrak wegens andere verplichtingen. Aanvoerder Gerben Prins keerde terug van een blessure.

Het niveau van de wedstrijd was niet hoog en er werd door beide teams veel balverlies geleden. Al na 34 seconden schoot Pim Grootenboer de bal over de Rotterdamse lat. De gevaarlijke spits Nick Rorijs bezorgde de Spartaanse defensie veel werk. Het was de sterk spelende Norman Leune die in de 25e minuut na een assist van Michael Sloof met een bekeken schot voor de 0-1 zorgde. Een geweldige redding van keeper Johan Kroon, die daarbij werd geassisteerd door de lat, voorkwam de gelijkmaker. Helaas moest topschutter Wiljan Driece met vermoedelijk een buikspierblessure al vroeg in de wedstrijd het veld verlaten.

In de tweede helft zette BZC/Zuiderpark aan, maar echt heel spannend werd het zelden. De gasten bleven redelijk eenvoudig op de been en loerden op een snelle uitbraak. In de slotfase kreeg Tim Driece nog een tweede gele kaart voorgeschoteld wegens te ruw inkomen op zijn tegenstander. In de extra tijd keerde Johan Kroon nog prima een schot van Shurendy Martina. Daarbij werd er ook gevlagd en gefloten voor buitenspel.

Door de winst en de nederlagen van LMO en SSS nadert De Jonge Spartaan de tweede en derde plaats. Zaterdag 16 april komt de nummer vijf van de ranglijst Zwarte Pijl uit Rotterdam op bezoek op sportpark Spartacus.