Afbeelding

Bijeenkomst over thema veilige dijken

Algemeen 225 keer gelezen

MIDDELHARNIS - In maart heeft het Waterschap een peiling gehouden over waterveiligheid. Daaruit blijkt dat ongeveer 1 op de 10 Nederlanders overweegt te verhuizen naar een plek die niet kan overstromen. De vraag is of inwoners van Goeree-Overflakkee zich hierin herkennen. Op mnaandag 11 april om 19.30 uur organiseren Streekmuseum Goeree-Overflakkee en waterschap Hollandse Delta daarom een thema-avond over veilige dijken in de Emmauskerk (Koningin Julianaweg 64) in Middelharnis. 

Uit de peiling komt ook naar voren dat een grote meerderheid van de bevolking zich ervan bewust is dat het gevaar van drie kanten kan komen: van voren (zeespiegelstijging) van achteren (overstromingen van rivieren) en van boven (regen). 

De stijging van de zeespiegel kan ook gevolgen hebben voor Goeree-Overflakkee. Beleidsadviseur waterkeringen Henri van der Meijden vertelt hoe het waterschap nieuwe technieken ontwikkelt om de dijken ook in de toekomst veilig te houden.

Maar ook hevige regenbuien en grote perioden van droogte maken Goeree-Overflakkkee kwetsbaar. Vanuit het verre verleden neemt dijkgraaf Jan Bonjer u mee naar de toekomst van waterveiligheid. “Wanneer we water en bodem meer sturend laten zijn, kunnen we onze delta veilig en leefbaar houden”, stelt het Waterschap.

De toegang tot de bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via: www.streekmuseum.nl/product/lezing-sint-elisabethsvloed/.

Uit de krant