Afbeelding

Kiyozumi kids examens

Algemeen 165 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Maandag 7 maart was het bij karateschool Kiyozumi weer tijd voor de Kiyozumi kids examens. Drieëntwintig Kiyozumi’s waren aanwezig op deze spannende avond. Hier en daar was wat spanning af te lezen op de gezichtjes maar vooral de intentie om er volledig voor te gaan. Op de banken was het ouderwets gezellig, want dit examen mocht afgenomen worden met publiek. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes waren allemaal aanwezig om de Kiyozumi’s aan te moedigen.

Het examen werd geleid door Sensei Andre van Wezel en Sensei Hans Smit en Senpai Marijn. Na een korte warming-up werd er gestart met het afnemen van het examen. De line-up werd aangepast zodat de laagste banden vooraan stonden. Eerst werden wat gezamenlijke Kihon technieken uitgevoerd, maar ook kreeg iedereen afzonderlijk de vraag om diverse technieken te laten zien. En er werden mondeling vragen gesteld aan de hogere banden (blauw en geel). Voor het onderdeel Kata werd de groep opgesplitst in drieën en zij mochten per groep aan de examencommissie hun vaardigheden tonen. Van Taikyoko Sono Ichi tot Pinan Sono San werd uitgevoerd, en alles met focus, inzet en enthousiasme. Dat laatste was te horen aan de zeer luide, indrukwekkende “Kiai”. Otis, Boaz, Kobus, Hanna, Thalien, Arianne en Maina moesten hun Kata’s samen lopen. Ondanks dat dit veel lastiger is tijdens een examen, ging het hen zo goed af dat het meer een demonstratie leek als een examenopdracht. De witte en oranje banden liepen ook een hele goede Kata. Zij leerden hun Kata in een hele korte tijd. 

Na het indrukwekkende onderdeel Kata was het tijd om te sparren. Iedereen, voorzien van protectie, was er klaar voor. De witte banden mochten als eerste gaan rusten, daarna werden de partijen ook wat pittiger. Iedereen werd aangezet om tot het uiterste te gaan. Boaz mocht nog vier pittige partijen extra sparren voor zijn examen, zelfs tegen onze wereldkampioen Valence, wat uitstekend ging. Na het uitreiken van de nieuwe certificaten en natuurlijk de felicitaties werd het examen in Seiza afgesloten. Maar de echte afsluiting was pas na het nemen van de groepsfoto waarop iedereen, met een brede glimlach, hun prestatie kon tonen. 

Iedereen is welkom om eens te komen kijken bij een training, elke maandag en woensdag van 18.30 uur tot 19.30 uur in de gymzaal van o.b.s. J.C van Gent. Meedoen kan in gewone gymkleding en er wordt getraind op blote voeten. Op zaterdag 19 maart wordt er in de dojo een beginnerstoernooi (met Kata’s en Kumite) georganiseerd. Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom om mee te kijken. Het toernooi begint om 10:00 uur in de gymzaal van de J.C van Gent. 

Uit de krant