Afbeelding

Leerlingen van De Nobelaer in actie voor de vluchtelingen uit Oekraïne

Algemeen 461 keer gelezen

OUDE-TONGE - Vrijdag 11 maart kwamen leerlingen van De Nobelaer in actie voor Oekraïne. De oorlog houdt ook de kinderen bezig. Al snel kwam van de kindermedezeggenschapsraad (KMR) van De Nobelaer de vraag wat zij voor de vluchtelingen konden doen. 

Toen bleek dat de familie Dogterom uit Oude-Tonge verschillende mensen gaat opvangen, was de link snel gelegd. De kinderen van de KMR kwamen op het idee om geld in te zamelen door middel van de verkoop van zelfgebakken producten zoals, taarten, koekjes, brownies en dergelijke.

In een paar dagen tijd werd deze actie opgepakt door de kinderen, ouders en de onderwijzers. De Albert-Heijn Oude-Tonge wilde ook meewerken en stelde daarom verschillende bakproducten beschikbaar. Eibaar uit Den Bommel zorgde voor 150 eieren die de kinderen konden gebruiken bij het bakken. Ook andere bedrijven wilden graag hun steentje bijdragen. Zo is een knipbeurt bij kapsalon Chansyl geveild. Banketbakkerij Maris heeft samen met een aantal leerlingen kokosmakronen en taarten gemaakt. Banketbakkerij Koese heeft overheerlijke herfstkoeken bezorgd. M4 Events & Catering zorgde voor honderd eenpersoons soepjes voor de verkoop. A Chorus Line uit Oude-Tonge heeft vier danslessen gedoneerd en van Anneschildert zijn er verschillende kaarten verkocht. Een leerling uit groep 4 is samen met zijn vader naar De Ruiter’s Bakkerij gereden, die twee dozen speculaas beschikbaar stelde. 

In de loop van de ochtend werden de zelfgemaakte producten bezorgd op school en al snel waren er te weinig tafels. De gehele gang van school stond vol met heerlijke taarten, koekjes, brownies, fudge, pannenkoeken, cupcakes, kruukplaetjes en verschillende chocoladeproducten. Er waren zoveel producten dat de school zich zorgen maakte of wel alles verkocht zou worden. De leerlingen hebben nog extra flyers rondgebracht in het dorp, om nog meer bezoekers te organiseren. Vanaf het moment dat de markt op het plein open was, stroomden de bezoekers gelukkig binnen. Het was de gehele middag gezellig druk en uiteindelijk waren de tafels zo goed als leeg. Het resultaat is iets waar de leerlingen trots op mogen zijn: er gaat een bedrag van 2158,48 euro naar de familie Dogterom, bestemd voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. De Nobelaer bedankt iedereen voor de inzet. 

Uit de krant