Winnaar van de lange cross Dominic Bersee.
Winnaar van de lange cross Dominic Bersee.

Dominic Bersee overklast concurrentie in Grevelingencross

Algemeen 548 keer gelezen

REGIO - Zaterdag 5 maart werd de Zeeuwse Crosscompetitie afgesloten met de Grevelingencross Bruinisse, georganiseerd door AV Flakkee. Op de lange cross over 8 kilometer ging de winst naar Dominic Bersee, de nationale topatleet was duidelijk een maatje te groot voor de rest.

Het was de jeugd die als eerste in actie kwam. Elisha Kroos werd zevende bij de C-pupillen, Jet Joppe pakte de derde plaats bij de B-pupillen en Farah van Gerwen en Fem IJtsma volgden op plaats zes en zeven. Lennon Grootenboer werd vijfde bij de jongens B-pupillen. Een mooie zilveren medaille was er voor Karlijn Bezuijen bij de A-pupillen, Joëla de Ronde en Iris Dagevos werden tiende en elfde. Adriaan Visser werd achtste bij de A-pupillen en Daphne Joppe pakte een knappe tweede plaats bij de meisjes D-junioren. Broer Zedie werd derde bij de jongens C-junioren. Dani IJtsma finishte vijfde bij de jongens D-junioren en op de korte cross van 2,5 km finishte Bert Joppe als tiende, gevolgd door Henkjan Tieleman op plaats elf.

Op de lange cross van 8 km was het Dominic Bersee uit Naaldwijk die kwam, zag en overwon. De 32-jarige atleet liep al in de eerste ronde weg bij de rest, Yunis Stitan volgde op plaats twee. Erwin Harmes uit Middelburg liep in derde positie maar dat was nog geen uitgemaakte zaak, kort achter hem volgde een Flakkees groepje met Ricardo Sint Nicolaas, Eric Wolfert en David Bouman. In ronde twee van vijf was het Sint Nicolaas die een tandje bijschakelde, de jacht op plaats drie was ingezet. Bersee ging intussen met grote passen op weg naar de overwinning, Stitan werd tweede en won het eindklassement van de competitie. In het slot was het Sint Nicolaas gelukt om Harmes te passeren, zo finishte de atleet uit Oude-Tonge als derde. Wolfert finishte als zesde en met een tweede plaats in het eindklassement kon hij terugkijken op een sterke reeks. 

Uit de krant