Afbeelding

Oecumenische Werkgroep organiseert dienst van gebed en sobere maaltijd

Algemeen 438 keer gelezen

MIDDELHARNIS - De Oecumenische Werkgroep is voornemens de Dienst van Gebed voor Eenheid van Christenen te organiseren op zondag 6 maart (morgen) in de Emmauskerk te Middelharnis om 16.00 uur. Dit is de uitgestelde dienst van zondag 23 januari, die niet doorging omdat vanwege corona dit een dienst zou zijn zonder deelnemers.

Thema van deze dienst is Licht in het Duister n.a.v. Mattheus 2. “Als Christenen worden we aangemoedigd om ook als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Jezus. Onze verdeeldheid maakt het echter moeilijk om zelf een licht te zijn in het duister. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden. De dienst is voorbereid door de kerken uit het Midden Oosten. Via Go Church zijn ook deelnemers afkomstig uit het Midden Oosten uitgenodigd”, aldus de iniitiatiefnemers..

Voorgangers zijn de predikanten van de aangesloten kerken, L.J. Lingen, J. de Visser, A. Meiresonne en E. van Zelst. Organist is Rob Soeteman. Het Oecumenisch koor zal zingen o.l.v. Henk Oosthoek. U bent van harte welkom om deze dienst bij te wonen of thuis te kijken / luisteren via You Tube (zoekterm: Emmauskerk Middelharnis) of de Kerkomroep. 

Sobere maaltijden in de 40 dagentijd

Woensdag 2 maart begint de veertigdagentijd. De Oecumenische Werkgroep organiseert reeds vele jaren Sobere Maaltijden in de veertigdagentijd. “Dit jaar doen we het net iets anders. We gaan fysieke bijeenkomsten houden in de Exoduskerk op dinsdag 8, 15, 22 en 29 maart en 5 en 12 april van 18.00 u. – 18.45 u. En u kunt thuis meedoen door het houden van een Sobere Maaltijd, al dan niet met gasten. Dit jaar moet u voor de fysieke maaltijd opgeven via soberemaaltijden@gmail.com. De inschrijving sluit de vrijdag voorafgaand aan de dinsdag. Ook kunt u bij dit e-mailadres teksten en gebeden opvragen die op de betreffende dinsdag gelezen en gebeden worden. De Goede Doelen voor de maaltijden zijn Hospice Calando en de Noodopvang asielzoekers Goeree Overflakkee”, aldus de organisatoren.

Vooruitlopend op de maaltijden heeft de Oecumenische Werkgroep al een gift overgemaakt voor kleding voor de vluchtelingen op de vluchtelingenboot. Dit jaar is er geen collecte tijdens de maaltijd. Giften kunnen worden overgemaakt op NL 92 TRIO 0379 6821 84 t.n.v. OWGO te Middelharnis. Ook wie thuis meeviert, kan een gift overmaken. De organisatie zou het leuk vinden om foto’s te ontvangen van de maaltijd thuis. Deze kunnen worden gestuurd naar soberemaaltijden@gmail.com.

Voor vragen over deze activiteiten, neem contact op met Tonny den Boer, secretaris Oecumenische Werkgroep. E-mail: tonny@ekoshop-sommelsdijk.nl.

Uit de krant