Afbeelding

Leerlingen CBS Dirksland krijgen dagboek Anne Frank

Algemeen 370 keer gelezen

DIRKSLAND - De leerlingen uit groep 7 en 8 van de CBS Prins Maurits hebben het prachtige dagboek van Anne Frank gekregen van school.

De kinderen waren verrast: ‘Krijgen we dit echt?’ Elk jaar is de landelijke campagne Geef een boek cadeau! om ervoor te zorgen dat kinderen uit Nederland en Vlaanderen opgroeien tussen de mooiste boeken. Het boek past perfect bij het thema waar deze groepen aan gaan werken. De school uit Dirksland werkt met de methode van IPC.  IPC is een basisschoolcurriculum voor de zaakvakken en onderwijsconcept in één. De kinderen hebben met IPC meer plezier en worden zich meer bewust van hun ontwikkeling. Ze weten waarom ze nieuwe dingen leren, leggen makkelijker verbanden en ontdekken hoe ze beter worden. 

Het nieuwe thema heeft als titel ‘Wat als het jou overkomt? Vechtersbazen, slachtoffers en vredebewaarders’ Op het moment, helaas, een heel actueel thema. Er wordt geleerd over de belangrijkste gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de holocaust, hoe Indonesië na een zware strijd onafhankelijk werd van Nederland en hoe Nederlandse militairen worden ingezet bij oorlogen elders ter wereld. 

Om de leerlingen enthousiast te maken over dit onderwerp kunnen ze alvast in het mooie en indrukwekkende boek lezen. Na de vakantie fietsen de leerlingen een route rond en door Dirksland om meer te weten te komen over de inundatie (onder water zetten van land). School maakt dankbaar gebruik van de lessen die gemaakt zijn door www.wo2GO.nl Tevens zal er een veteraan op bezoek in de klassen komen die de leerlingen vertelt over zijn belevenissen. 

De leerkrachten zijn trots op hun werk en zien naar eigen zeggen uit naar mooie leermomenten met de kinderen.

Uit de krant