Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zwemteams van Goeree-Overflakkee succesvol tijdens Limietwedstrijd

Algemeen 231 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gezamenlijke zwemploegen van De Gooye, De Stelle en De Schotejil hebben tijdens de jaarlijkse meerkamp-cyclus met De Wiekslag (Alblasserdam), De Geul (Papendrecht) en ZOB’66 (Oud-Beijerland) andermaal knappe tijden weten te realiseren. 

Onder de vlag van Startgemeenschap Goeree-Overflakkee (SGGO) werden zaterdag 26 februari talrijke ereplaatsen behaald. Het zwemprogramma bestond uit zowel sprintnummers als ook langere afstandsnummers. Op 50m schoolslag waren er successen voor Lotte Middelbos, die behalve de snelste tijd bij de dames ook een Schotejil-clubrecord realiseerde. Verder waren de verdere snelste tijden voor Meyke van Nimwegen bij de meisjes en voor Xander Vis bij de heren. Verdere ereplaatsen op 50m schoolslag waren voor Dominique Overduin, Martijn ’t Mannetje en bij de heren Aron Paasse.

De 50m rugslag gaf een soortgelijk beeld te zien, gezien vanuit de eilandelijke deelnemers. Ook hier was Meyke van Nimwegen het snelste bij de meisjes. Aron Paasse won de 50m rugslag bij de heren. Op de 50m rugslag was er verder nog een derde plaats voor Daphne v.d. Slik.
Op 200m vrij bleek Dominique Overduin goed voor goud bij de meisjes, terwijl Jacob Mackloet goud won bij de heren. En opnieuw wist Daphne v.d. Slik een derde plaats te bereiken. Bij de jongens waren Rien Mackloet en Martijn ’t Mannetje goed voor de tweede en derde plaats. Ook op 100m wisselslag wist Dominique Overduin de eerste plaats te bereiken en eindigde Daphne v.d. Slik andermaal als derde bij de meisjes. Bij de dames zwom Eva v.d. Slik de snelste tijd. Xander Vis won in bij de heren, gevolgd door David Kievit op de tweede plaats.
De slotafstand bij de junioren/ jeugd en senioren was 400m vrij. Bij de meisjes won Meyke van Nimwegen, Lotte Middelbos werd eerste bij de dames. Aron Paasse sloot de 400m vrij af in de snelste tijd. Niels Albrecht werd derde.

Voor de leeftijden tot 12 jaar stond eveneens 50m nummers op het programma en enkele 100m nummers. De 50m vlinderslag werd hier gewonnen door Evy van Nimwegen, gevolgd door Abya Buscop op de tweede plaats. Bij de jongens behaalde Rufus Zorge een tweede plaats. Op 100m rugslag behaalde Rufus Zorge opnieuw een tweede plaats, terwijl Jara Mulder bij de meisjes de derde plaats bereikte. Op 100m wisselslag zwom Abya Buscop de winnende tijd, evenals op 50m vrij. Evy van Nimwegen behaalde op beide afstanden het zilver. Yfke van Nimwegen eindigde als derde op 50m vrij.

Uit de krant