Leerlingen van de leerlingen MR, Kelly Hoegee (ouderraad), Dennis Winkels en Gilbert Punt van het bestuur, Henk Gravestein (windfonds) en schooldirecteur John Damen. (Foto: Sam Fish)
Leerlingen van de leerlingen MR, Kelly Hoegee (ouderraad), Dennis Winkels en Gilbert Punt van het bestuur, Henk Gravestein (windfonds) en schooldirecteur John Damen. (Foto: Sam Fish)

Groen schoolplein voor KBS de Nobelaer in Oude-Tonge

Algemeen 818 keer gelezen

OUDE-TONGE - Leerlingen van de Katholieke Basisschool de Nobelaer in Oude-Tonge mochten op afgelopen vrijdagochtend 18 februari voor het eerst in lange tijd weer samenkomen. Er was namelijk iets te vieren. De school heeft de afgelopen maanden een groen schoolplein aangelegd.

Door Sam Fish

Op het schoolplein was tot dit schooljaar een berg te vinden. Nu is dat een groen speelparadijs met een brede glijbaan voor de leerlingen. “Toen we terugkwamen na de zomervakantie zag het schoolplein er ineens heel anders uit”, zegt directeur John Damen tegen de kinderen. “Ik vind het persoonlijk veel leuker en gezelliger. Maar dit heb ik natuurlijk niet alleen gedaan.”

Samenwerking
Voor het project kreeg de school subsidie vanuit Windfonds de Krammer. Maar liefst 20.000 euro steun werd er gegeven voor het nieuwe schoolplein. Maar daarmee redden ze het nog niet. En dus heeft de school zelf er ook nog de schouders onder gezet. Zo hebben ze een deel uit de begroting van de school gehaald. Maar er is ook een mooi bedrag gekomen uit de jaarlijkse kledingactie met Bag2School. Elk jaar zamelt de school oude kleding in samen met die organisatie. Daarvoor krijgen ze een bedrag per kilo kleding. “Van dat geld hebben we de brede glijbaan kunnen kopen,” laat Damen weten. “Die glijbaan was een wens van de ouderraad, dus dan zorgen we gewoon dat dat lukt.”

Henk Gravestein is aanwezig namens het windfonds. “We vinden het ontzettend leuk dat we dit soort dingen kunnen ondersteunen,” vertelt hij. “Ik hoop dat jullie er heel veel gebruik van gaan maken. Dus heel veel plezier ermee, ik hoop dat jullie ervan genieten.”

Ook het bestuur wordt bedankt door de kinderen. Zij hebben immers ook meebetaald aan het vernieuwde stukje schoolplein. “We vinden het heel mooi dat we samen met het windfonds zo’n extra mooi schoolplein hebben kunnen maken. Ga er allemaal maar lekker veel gebruik van maken, ga lekker spelen. Daar is het voor gemaakt. Heel veel plezier ermee”, aldus Gilbert Punt namens het bestuur van de school.

Het groene plein
Het vernieuwde groene schoolplein heeft dus een brede glijbaan gekregen. Maar er is ook een kruipbuis en een bomenboog aangelegd. Er is een waterpomp geïnstalleerd, wat waarschijnlijk vooral in de zomer erg populair zal zijn. En natuurlijk is het een heerlijke plek om te genieten van de natuur.

Uit de krant