V.l.n.r. directeur-bestuurder Anne Verhey en de pedagogisch medewerkers Coby Nolet en Marga van Opijnen, rond de kinderen die het logo van Stichting Kidzeiland presenteren.
V.l.n.r. directeur-bestuurder Anne Verhey en de pedagogisch medewerkers Coby Nolet en Marga van Opijnen, rond de kinderen die het logo van Stichting Kidzeiland presenteren.

Peuterspeelzalen en BSO’s gaan verder als Kidzeiland

Algemeen 1.243 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – De vijftien peuterspeelzalen en vijf buitenschoolse opvang-vestigingen van Peutereiland gaan samen verder onder de naam Kidzeiland. De lancering van de nieuwe naam plus logo vond plaats bij peuterspeelzaal De Gornet in Ouddorp.

Peuterspeelzalen zijn er al ruim vijftig jaar op Goeree-Overflakkee. Elke kern op het eiland heeft zo’n voorziening voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Tot voor kort vielen ze onder de Stichting Peutereiland. “Twee jaar geleden zijn we ook begonnen met buitenschoolse opvang”, zegt directeur-bestuurder Anne Verhey. “Dat bieden we nu op vijf vestigingen aan kinderen die op de basisschool zitten, kinderen van 4 tot 12 jaar dus. Die kinderen voelen zich natuurlijk minder thuis bij de naam Peutereiland. Als je 10 bent ga je liever naar Kidzeiland.”
En dat is dus per 1 februari de nieuwe naam van de stichting. De bekendmaking van de naam en het logo was bij peuterspeelzaal De Gornet. “Deze hele goede peuterspeelzaal, die al 47 jaar bestaat, mag wel eens in het zonnetje worden gezet”, vindt Anne Verhey. “De kinderen kunnen hier terecht van kwart over acht tot twaalf uur, maar we bieden ook verlengde opvang – met een lunch – tot kwart voor twee.”

Stichting Kidzeiland wil het aantal vestigingen voor buitenschoolse opvang (BSO) uitbreiden van vijf naar zeven. Zodra er personeel is geworven, komen er vestigingen bij in Goedereede-Havenhoofd en Stellendam.

Prikkelen en ontwikkelen

De naam van de stichting en het logo zijn veranderd. Wat niet veranderd is, is de manier waarop de peuterspeelzalen en BSO’s werken. Anne Verhey: “Onze peuterspeelzalen bereiden de kinderen deskundig voor op de basisschool. Dat gebeurt spelenderwijs met vriendjes en vriendinnetjes. De activiteiten prikkelen om nieuwe vaardigheden te leren. Kinderen ontwikkelen zich zo op het gebied van taal, motoriek en rekenen. Ook maken ze een sociale en emotionele groei door, zodat de stap van de peuterspeelzaal naar de basisschool niet zo groot is.”

“Op onze BSO’s genieten de kinderen van hun vrije tijd na school. Het is er gezellig, er is ruimte om jezelf te zijn en we bieden tal van activiteiten, waaruit de kinderen zelf kunnen kiezen. Ze kunnen hier hun talenten ontdekken en ontwikkelen.”

Uit de krant